Ελλάδα

Μόλις 5-7 λεπτά ήταν αρκετά για να «σβήσει» ο 14χρονος Μάριος: Κρεμάστηκε με θηλιά από ζώνη

«Είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει» λένε μάρτυρες - Οι συμμαθητές του αποκαλύπτουν σκηνικά άγριου μπούλινγκ μπροστά στα μάτια των καθηγητών - Το παιδί, λένε, αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι

Μόλις 5-7 λεπτά ήταν αρκετά για να «σβήσει» ο 14χρονος Μάριος: Κρεμάστηκε με θηλιά από ζώνη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Πέντε έως επτά λεπτά ήταν αρκετά για να «σβήσει» ο 14χρονος Μάριος από τα Σεπόλια, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από τους γονείς του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο 14χρονος απαγχονίστηκε με μια ζώνη. Την έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε.

«Είχε σκεφτεί την αυτοκτονία»

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό ο 14χρονος Μάκης συγκλονίζουν.

Ο έφηβος από τα Σεπόλια, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από τους γονείς του, φέρεται να είχε σκεφτεί την αυτοκτονία, ενώ οι συμμαθητές του λένε πως το παιδί δεχόταν άγριο μπούλινγκ στο σχολείο, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, φίλος του αποκαλύπτει πως τον είχε ρωτήσει «τι θα κάνεις, αν ποτέ αυτοκτονήσω;». «Γενικά ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Πριν 3 μήνες μου είχε πει 'αν αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις'. Και του είχα πει 'μην σκέφτεσαι χαζομάρες'. Το παιδί είχε τα προβλήματά του», σημείωσε ο ίδιος.

Πλέον όλοι μιλούν για ακραίο μπούλινγκ που δεχόταν ο μαθητής από κάποιους συμμαθητές του, με τις αρχές να μην έχουν απορρίψει όμως ακόμη το σενάριο του blackout challenge, το οποίο να βρίσκεται στο κάδρο.

«Τον είχαν βάλει σε μία γωνία, του πετάγανε νεράτζια, τον φτύνανε, του πετάγανε νερό, του έλεγαν έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώσω. Κάπως το παιδί κατάφερε και βγήκε από τον κύκλο, τον πήραν από εδώ έως το σπίτι του με πέτρες, φτυσίματα, νεράτζια... Κάποια παιδία είναι από το σχολείο, κάποια της ηλικίας του και κάποια μεγαλύτερα και κάποιοι πιο μικροί», είπε ένας συμμαθητής του στην κάμερα του Star.

Απαθείς οι καθηγητές

Ένας άλλος είπε: «Δύο παιδιά είχαν πάει και τον βαράγανε στο πρόσωπο με σφαλιάρες. Μου είπαν οτι το κάνανε για πλάκα», ενώ ένα νεαρό κορίτσι έβαλε στο... κάδρο και τους καθηγητές: «Είχα δει ότι του πετάγανε πράγματα. Δεν αντιδρούσαν οι καθηγητές. Το ξέρανε αλλά δεν αντιδρούσαν».

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών, με δήλωσή του στο Star είπε πως ο Μάκης επειδή γνώριζε πολεμικές τέχνες δεν θα μπορούσε να δεχθεί bullying: «Δεν το ξέρω αυτό, δεν το ξέρω αν δεχόταν bullying. Ήταν αθλητής, αθλητής σε πολεμική τέχνη. Δεν νομίζω οτι ήταν από τα παιδιά που μπορούσε να δεχτεί bullying».

Η οικογένεια και οι φίλοι του Μάκη προσπαθούν να μάθουν τους λόγους που το παιδί δεν είναι πια ανάμεσα τους, με τις Αρχές να εξετάζουν ενδελεχώς το θέμα και εξετάζοντας κάθε πιθανό σενάριο.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε: «Μετά από επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου και τον διευθυντή εκπαίδευσης υπήρξε διαβεβαίωση οτι το άτυχο αγόρι δεν είχε υποστεί bullying στο σχολείο».

Δείτε επίσης