Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: «Έμεινα στο σπίτι του από ανάγκη, με βίασε δύο φορές», είπε ο 24χρονος

Οι ανατριχιαστικές στιγμές που περιέγραψε το φερόμενο θύμα, που υποστήριξε ότι βιάστηκε δύο φορές από τον κατηγορούμενο, όταν ήταν 17 ετών

Δίκη Λιγνάδη: «Έμεινα στο σπίτι του από ανάγκη, με βίασε δύο φορές», είπε ο 24χρονος
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με την κατάθεση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος περιέγραψε το βιασμό που έχει καταγγείλει ότι υπέστη από τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, το έτος 2017, σε ηλικία 17 ετών, συνεχίστηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, παρά την απόφαση του δικαστηρίου για βίαιη προσαγωγή του απολειπόμενου μηνυτή, εκείνος δεν κατέστη εφικτό να εμφανιστεί και να καταθέσει.

Με την επανάληψη μάλιστα της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να αποβληθεί από πολιτική αγωγή ο δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας Γιάννης Βλάχος σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του συγκεκριμένου μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι η εξουσιοδότηση εκπροσώπησης του εντολέα του δεν έχει την υπογραφή του φερόμενου θύματος.

«Ένιωθα υποχρέωση…»

Ο 22χρονος σήμερα μάρτυρας, ξεκινώντας την κατάθεσή του περιέγραψε πως γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο στο Μεταξουργείο όπου κι αυτός έμενε.

Όπως είπε ζούσε με την μητέρα του, παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, η οποία ήταν αλκοολική όπως και ο πατέρας του που δεν τον είχε αναγνωρίσει κι ερχόταν περιστασιακά στο σπίτι. «Πολύ ξύλο, ζώνη, αφαγία. Τιμωρία μέχρι αίματος», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο νεαρός αποτυπώνοντας πόσο με τα μελανότερα χρώματα τη ζωή του.

Μέχρι το 2015, όπως είπε, έμενε μαζί με τη μητέρα του αλλά κάποια στιγμή αυτή έκανε μια σχέση κι εξαφανίστηκε από το σπίτι. «Με είχε αφήσει μόνο μου, χωρίς συζήτηση. Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή».

Τελικά εμπιστεύτηκε τον κατηγορούμενο, ο οποίος του πρότεινε να μείνει μαζί του, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να του το επιβάλλει.

«Ένιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένiωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

«Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά… Ένοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένοιωθα υποχρέωση».

Πρόεδρος: Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;
Μάρτυρας: Όχι. Στο σπίτι του Λιγνάδη έμεινε από αρχές Μάρτη έως τέλος Οκτώβρη.

«Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός. Τίποτα το περίεργο. Προς το τέλος της διαμονής μου όμως μου μιλούσε άσχημα. Τσακωμοί, αντιπαραθέσεις, ψυχολογικός πόλεμος. Μου έλεγε να πιάσω δουλειά αλλά δεν είχα τα αναγκαία χαρτιά» κατέθεσε ο νεαρός.

Και αμέσως μετά ξεκίνησε να περιγράφει την πράξη του βιασμού του…

Η πρώτη φορά που τον βίασε όπως είπε ο μάρτυρας ήταν ένα βράδυ αρχές Μαρτίου του 2015 στο σπίτι.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε προς το Δικαστήριο πως «Δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα…Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω».

Με αυτές τις σκέψεις και καθώς δεν είχε που να πάει συνέχισε να μένει στο σπίτι του Λιγνάδη δίνοντάς όπως είπε μια ακόμη ευκαιρία στον κατηγορούμενο.

Πρόεδρος: Έκτοτε είχατε ξανά επαφή;
Μάρτυρας: Αυτό που σας είπα πριν. Μέσα Μαρτίου. Ήταν στο σπίτι ένας φίλος μου.
Πρόεδρος: Γιατί σαστίσατε;
Μάρτυρας: Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα (δακρύζει). Από όλο αυτό που έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.
Πρόεδρος: Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;
Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος.
«Άλλη φορά τέλη καλοκαιριού είδα το περιστατικό με ένα παιδί σκουρόχρωμο που ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω» είπε ο μάρτυρας.

«Με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε «μου το χάλασες». Δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό» κατέληξε.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Δείτε επίσης