Ελλάδα

«Να σαπίσει στη φυλακή»: Πόνος και οργή για τη χήρα του Ουκρανού ποδηλάτη που βρήκε φρικτό θάνατο από τη βαρβαρότητα Ρώσου στρατιώτη

Ο Ρώσος στρατιώτης στην πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 62χρονο άοπλο Ουκρανό, μετά από διαταγή των ανωτέρων του

«Να σαπίσει στη φυλακή»: Πόνος και οργή για τη χήρα του Ουκρανού ποδηλάτη που βρήκε φρικτό θάνατο από τη βαρβαρότητα Ρώσου στρατιώτη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αντίκρισε τον δολοφόνο του συζύγου της, έναν νεαρό στρατιώτη μόλις 21 ετών και δεν μπορούσε να πιστέψει τη φρίκη που έζησε.

Ο 21χρονος Ρώσος στρατιώτης Βαντίμ Σισιμαρίν παραδέχθηκε χθες σε δικαστήριο του Κιέβου την ενοχή του για φόνο, ότι σκότωσε τον 62χρονο άοπλο Ουκρανό, Ολεξάντρ Σελίποβ, όπως είπε, ύστερα από εντολές ανωτέρου του.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο λοχίας, από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Σελίποβ με καλάσνικοφ από το ανοιχτό παράθυρο ενός κλεμμένου αυτοκινήτου ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του, στο χωριό Τσουπαχίβκα, βορειοανατολικά της Ουκρανίας, στις 28 Φεβρουαρίου, την πέμπτη ημέρα του πολέμου.

Ο Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε τον άτυχο συνταξιούχο τέσσερις φορές στο κεφάλι. και υποστήριξε ότι, ένας από τους στρατιώτες «διέταξε τον κατηγορούμενο να σκοτώσει τον άμαχο για να μην καταγγείλει» την κλοπή του αυτοκινήτου. Ο θάνατος του Σελίποβ ήταν ακαριαίος, λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Daily Mail», η χήρα του άτυχου άνδρα, Κετερίνα Σελίποβα δήλωσε ότι, «ο επί 39 χρόνια σύζυγός της ήταν ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας συνταξιούχος που δεν αποτελούσε απειλή για τους Ρώσους.

Βλέποντας τον δολοφόνο του συζύγου της στο δικαστήριο, η ίδια υποστήριξε ότι «Μοιάζει με παιδί, αλλά θα πάρει την τιμωρία του». Επιπλέον, χαρακτήρισε παράλογο τον θάνατό του συζύγου της.

«Ξέρω ότι είναι στρατιώτης και ακολουθεί εντολές, αλλά γιατί δεν πυροβόλησε στο έδαφος ή στον αέρα; Θα πρέπει να σαπίσει στη φυλακή και να περάσει τις υπόλοιπες μέρες της ζωής του σκεπτόμενος τι έχει κάνει», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν νιώθει «κανένα μίσος» για τον τον δολοφόνο του συζύγου της.

Δείτε επίσης