Ελλάδα

Ο «γλυκός» αγώνας του μελισσοκόμου-Ανάπτυξη σε αντίξοοες συνθήκες

Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, οι Έλληνες μελισσοκόμοι καταφέρνουν να εξάγουν στις πιο δύσκολες αγορές ως το 50% της ελληνικής παραγωγής.

Ο «γλυκός» αγώνας του μελισσοκόμου-Ανάπτυξη σε αντίξοοες συνθήκες
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εχθές, 20 Μαΐου, ήταν η παγκόσμια ημέρα της μέλισσας. Σήμερα, 21 Μαΐου, για το GRTimes.gr είναι η ημέρα του Έλληνα Μελισσοκόμου, του ανθρώπου που μέσα στο χρόνο κάνει 6-7 ταξίδια, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, για να μπορέσει να έχει παραγωγή που θα του αποφέρει εισόδημα.

Φορτώνει και μεταφέρει τις κυψέλες με τα μελισσοσμήνη μέχρι τα πιο δυσπρόσιτα μέρη, δουλειά δύσκολη και κοστοβόρα, ειδικά τώρα που η τιμή των καυσίμων έχει πάει σε δυσθεώρητα ύψη.

«Περιμένουμε μειωμένες αποδόσεις για τους παραγωγούς, μετά τις περυσινές πυρκαγιές. Η φυσική καταστροφή ήταν τεράστια και αναπόφευκτα οι μεγάλες μελισσοκομικές περιοχές, Χαλκιδική και Θάσος, θα δεχτούν πολύ περισσότερες κυψέλες, κάτι που όμως θα είναι σε βάρος της παραγωγής. Μικρότερη παραγωγή, αλλά και μεγαλύτερα έξοδα κυρίως εξ’ αιτίας της τεράστιας αύξησης στα καύσιμα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Τάσος Ποντίκης.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης