Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Μέσα σε ειδική κάψουλα μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα από την Κεφαλονιά

Το ύποπτο κρούσμα νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Ευλογιά των πιθήκων: Μέσα σε ειδική κάψουλα μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα από την Κεφαλονιά
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μέσα σε ειδικές κάψουλες μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά στην Αθήνα ο 29χρονος Βρετανός τουρίστας που εμφάνισε συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και της συντρόφου του.

Το βράδυ του Σαββάτου το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς προκειμένου να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει το kefaloniapress, φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δύο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Το ζευγάρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: kefaloniapress.gr

Δείτε επίσης