Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μητέρα εγκατέλειψε το βρέφος της σε πολυκατοικία

Με ποινή φυλάκισης 5 μηνών καταδικάστηκε η 27χρονη μητέρα

Θεσσαλονίκη: Μητέρα εγκατέλειψε το βρέφος της σε πολυκατοικία
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μία μητέρα από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το νεογνό της στην είσοδο πολυκατοικίας.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2019, όταν το βρέφος εντοπίστηκε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ η 24χρονη τότε μητέρα βρισκόταν σε διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση από το σημείο της εγκατάλειψης του νεογέννητου παιδιού της.

Το βρέφος βρέθηκε τυλιγμένο σε πετσέτα, ένοικος της πολυκατοικίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κοντά στο σημείο όπου διέμενε η κατηγορούμενη, ενώ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της μητέρας, η οποία εκδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την 27χρονη σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή.

Η ίδια απέδωσε την ενέργειά της στον πανικό που την κυρίευσε, καθώς, όπως απολογήθηκε, κρατούσε την εγκυμοσύνη κρυφή από τους γονείς της. «Έσπασαν τα νερά στο σπίτι και γέννησα εκεί, δεν ήξερα τι να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης