Ελλάδα

«Θύμα» της δικαστικής διαμάχης των γονιών του ο 6χρονος Ράινερ που εξαφανίστηκε μες στη νύχτα από την Κηφισιά

Οικογενειακό θρίλερ πίσω από την αρπαγή του παιδιού - Οι γονείς του έχουν μεταφέρει για χρόνια τη διαμάχη τους στα δικαστήρια - Ο Ράινερ αναζητείται διεθνώς! - Η μητέρα πλαστογράφησε την υπογραφή του πατέρα για να το πάρει μαζί της

«Θύμα» της δικαστικής διαμάχης των γονιών του ο 6χρονος Ράινερ που εξαφανίστηκε μες στη νύχτα από την Κηφισιά
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Θύμα» της δικαστικής διαμάχης των γονιών του για την επιμέλειά του φαίνεται πως έχει πέσει ο 6χρονος Ράινερ, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της γιαγιάς του στην Κηφισιά.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο της γονικής αρπαγής, έχοντας στο στόχαστρο τον πατέρα του παιδιού, με τις πιθανότητες να έχουν διαφύγει μαζί στο εξωτερικό ολοένα και να μεγαλώνουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας άνδρας με κουκούλα και νοικιασμένο ένα λευκό βαν άρπαξε τον 6χρονο από το σπίτι της γιαγιάς του. Σημειώνεται πως ο 6χρονος ζει με την μητέρα του στην Ελλάδα, η οποία είναι πανεπιστημιακός.

Ωστόσο, πίσω από τη μυστήρια εξαφάνιση του παιδιού, παίζεται ένα έντονο οικογενειακό θρίλερ, που έχει καταγραφτεί σε επεισόδια στις δικαστικές αίθουσες για το ποιος από τους δύο γονείς θα λάβει την επιμέλεια του Ράινερ.

Ο πατέρας του παιδιού κατηγορούσε τη μητέρα του πως τον απήγαγε από την Νορβηγία και τον έφερε στην Ελλάδα, όπου μένει τον τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου Ρίκι Πέντερσεν είχε κατηγορήσει την πρώην σύζυγό του για αρπαγή του παιδιού τους, την στιγμή μάλιστα που με απόφαση από τα νορβηγικά δικαστήρια του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια.

Η γυναίκα έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του nettavisen.no ο Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του, είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.

Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρόλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα, να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.

Ο Ρίκι Πέντερσεν μετά την πράξη αυτή της απαγωγής συνέχισε να την κυνηγάει δικαστικά με αποτέλεσμα το νορβηγικό δικαστήριο να του αναθέσει την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.

Ο Πέντερσεν προσέφυγε και στο ελληνικό δικαστήριο και ζήτησε να επιστραφεί το παιδί στη Νορβηγία, καθώς η Σύμβαση της Χάγης αναφέρει ότι τέτοιες υποθέσεις πρέπει να επιλυθούν. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψε τον Απρίλιο από την Νορβηγία στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης