Ελλάδα

Πειραιάς: Ένας μήνας φυλάκιση στη μητέρα της 5χρονης που παραλίγο να πνιγεί στο λιμάνι

Η μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Θα εκτίσει μειωμένη ποινή

Πειραιάς: Ένας μήνας φυλάκιση στη μητέρα της 5χρονης που παραλίγο να πνιγεί στο λιμάνι
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε η μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες Τετάρτη στη θάλασσα στον Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, η 5χρονη είναι καλύτερα στην υγεία της. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων και τις επόμενες ώρες πρόκειται να λάβει εξιτήριο.

«Είδα τα χεράκια της, δεν ήξερε κολύμπι» - Τι δήλωσε ο πλοίαρχος που εντόπισε την 5χρονη στη θάλασσα

Στο μεταξύ, τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όταν η 5χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη θάλασσα, περιέγραψε ο Απόστολος Λαζαρίδης, πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος», ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που είδε πρώτος την ανήλικη.

Ο ίδιος βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου όταν ξαφνικά, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, είδε τα χεράκια του παιδιού μέσα στο νερό. Αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές για άνθρωπο στη θάλασσα, όπως είπε. «Ήμουν έτοιμος να βουτήξω για να σώσω το παιδί» όταν ήρθαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του το κοριτσάκι.

Μετά από την παροχή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CARPA) επί 7 λεπτά κατάφεραν να την επαναφέρουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Απόστολος Λαζαρίδης ανέφερε πως οι γονείς του παιδιού ήταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που σημειώθηκε το ατύχημα.

Δείτε επίσης