Ελλάδα

Ο καιρός τρελάθηκε: Ζέστη με ήλιο το Σάββατο, κρύο με καταιγίδες την Κυριακή

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο, με ζέστη, αφρικανική σκόνη και βροχές

Ο καιρός τρελάθηκε: Ζέστη με ήλιο το Σάββατο, κρύο με καταιγίδες την Κυριακή
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο καιρός για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο θα κυλήσει με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς η ζέστη θα είναι και πάλι το βασικό χαρακτηριστικό που θα μας απασχολήσει. Αρκετή ζέστη επικρατεί σήμερα αλλά και αύριο ενώ την Κυριακή αναμένουμε πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι.

Το Σάββατο (28/5), προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή (29/5), στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (30-31/5), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μόνο τις απογευματινές ώρες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και στη Β-ΒΑ Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη (1-2/6), βροχές δεν προβλέπονται και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα σημειώσει άνοδο, όπως αναφέρει με νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Δείτε επίσης