Ελλάδα

Πώς μεταδόθηκε η πυρκαγιά που σκόρπισε τον πανικό στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης

Εύφλεκτα υλικά υπήρχαν μεταξύ άλλων σε ακάλυπτο χώρο του κτιρίου της συμβολής των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας

Πώς μεταδόθηκε η πυρκαγιά που σκόρπισε τον πανικό στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πεταμένα ράφια, σκουπίδια, αλλά και χόρτα βρισκόντουσαν στο σημείο το οποίο παρουσίαζε εμφανή σημάδια εγκατάλειψης.

Τα παραπάνω υλικά βοήθησαν την πυρκαγιά να μεταδοθεί ραγδαία, ενώ συνέβαλλαν στη δημιουργία του έντονου καπνού που κατέκλυσε το κτίριο και την ατμόσφαιρα και πανικόβαλλε όλους όσοι βρέθηκαν σε αυτό.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες, καταθέσεις αλλά και μαρτυρίες κατοίκων και περιοίκων από το σημείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς, που οδήγησε έντεκα άτομα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με δύο από αυτά (20 και 35 ετών) να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα. Το πόρισμα του ανακριτικού τμήματος, το οποίο θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η γενική τους κατάσταση είναι καλή. Μια ακόμη γυναίκα παραμένει σε νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο η ζωή της, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που μεταφέρθηκαν χθες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, πήραν εξιτήριο.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης