Ελλάδα

Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκαν οι δύο άντρες - Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς

Οι δύο άντρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκαν οι δύο άντρες - Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αποσωληνώθηκαν οι δύο άνδρες που νοσηλεύονταν από εχθές στο νοσοκομείο Παπανικολάου και διακομίσθηκαν μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άντρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου καθώς είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και εμφάνιζαν έντονη δύσπνοια.

Όσον αφορά την γυναίκα που νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης η κλινική της εικόνα είναι καλή και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο, πιθανότητα και σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι οκτώ πολίτες που διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης μετά τη φωτιά, έχουν ήδη λάβει εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση από την πυροσβεστική

Υπενθυμίζεται ότι προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε πολυώροφο εγκαταλελειμμένο κτήριο, δίπλα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Έχει ήδη γίνει αυτοψία και η συλλογή των στοιχείων από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, ώστε τις επόμενες μέρες να παραδοθεί το πόρισμα των ειδικών για την εκδήλωση της φωτιάς, από την οποία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής 44 άτομα.

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο εγκαταλελειμμένο χώρο κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά γρήγορα έφτασαν σε δύο διπλανά κτήρια όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα, ήταν και αρκετοί μαθητές οι οποίοι εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν μαθήματα σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, όταν ξαφνικά είδαν τους καπνούς να γεμίζουν το κτήριο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο διαφυγής μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, "η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε και από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν, τα εγκλωβισμένα άτομα".

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό.

Δείτε επίσης