Ελλάδα

Τον προβληματισμό της για τα περιστατικά βίας εκφράζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» -κατά την άποψη της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης- θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα

Τον προβληματισμό της για τα περιστατικά βίας εκφράζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους εκφράζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως τονίζεται από τους πανεπιστημιακούς της πρυτανικής αρχής «η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντας τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους».

Οι φοιτητές/τριες αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία την πρυτανεία «…ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας φοιτητών και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών». Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» -κατά την άποψη της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης- θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα.

Δείτε επίσης