Ελλάδα

Καταγγελίες - σοκ: Γνωστός δικηγόρος κακοποιούσε ανήλικες σεξουαλικά

Βίαζε τις κόρες της συντρόφου του όταν ήταν 9 και 11 ετών - «Φωτιά» το βούλευμα που έχει στη διάθεσή της η «Βραδυνή της Κυριακής» - Οι δύο αδερφές 25 και 27 ετών σήμερα μιλούν στη «Βραδυνή» για τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του αρρωστημένου δικηγόρου

Καταγγελίες - σοκ: Γνωστός δικηγόρος κακοποιούσε ανήλικες σεξουαλικά
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ζωή-κόλαση περνούσαν δύο μικρά κορίτσια, 9 και 11 ετών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η μητέρα τους είχε συνάψει ερωτική σχέση με γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, 61 ετών σήμερα, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα κατηγορείται, βίαζε και ασελγούσε στις κόρες της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Όλο αυτό κράτησε επί μία ολόκληρη τριετία, σε στιγμές που η μητέρα έλειπε από το σπίτι ή σε περιόδους διακοπών, οπότε κατάφερνε να τις απομονώνει. Το βούλευμα που έχει στη διάθεσή της η «Βραδυνή της Κυριακής» είναι «φωτιά», καθώς σε αυτό αναφέρεται πλήθος περιπτώσεων συστηματικής, καθημερινής σχεδόν, σεξουαλικής κακοποίησης των δύο κοριτσιών που κάνουν τον οποιονδήποτε να φρίξει.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος, που σε λίγους μήνες θα δικαστεί και για κακουργηματική ασέλγεια εις βάρος άλλης μίας ανήλικης κοπέλας (σ.σ.: τότε είχε συνάψει σχέση με τη θεία της), χρησιμοποιούσε διάφορες τεχνικές για να πείθει τα κορίτσια να ικανοποιούν τις ορέξεις του. Ενδεικτικά σε μία περίπτωση φέρεται πως είχε την 9χρονη στα πόδια του μέσα στο δικηγορικό του γραφείο και της έδειχνε σεξουαλικές περιπτύξεις ενηλίκων με ανήλικες στον υπολογιστή του, σε μία προσπάθεια να την πείσει από την άγουρη ηλικία της πως είναι κάτι το φυσιολογικό.

Σε άλλη περίπτωση έντυνε το πέος του… κούκλα και ανάγκαζε τις κοπέλες να το ακουμπούν ως παιχνίδι! Η περιγραφή της εισαγγελέως αποτυπώνει τη φρίκη: «Όλο το φθινόπωρο του 2006, όπου ο κατηγορούμενος είχε εγκατασταθεί στο σπίτι τους και είχε κλειδιά αυτού, και πάντα κατά την απουσία της μητέρας τους από το σπίτι, έλαβαν χώρα συνεχή και καθημερινά περιστατικά όπου ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει διάφορα παιχνίδια για να την κάνει να ακουμπάει το πέος του. Σε κάθε ευκαιρία εμφανιζόταν με το πέος του έξω, και μάλιστα της το έδειχνε και την ανάγκαζε να το αγγίζει και να το φωνάζει κι αυτή “Τζόνι”, όπως το αποκαλούσε και εκείνος. Μάλιστα, ζητούσε και από τις δύο ανήλικες, τότε, εγκαλούσες να το χαϊδέψουν και να το ντύνουν με τα ρούχα από τις κούκλες τους».

Γενικώς στο βούλευμα επισημαίνονται πλείστες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να αναφερθούν.

Οι κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου αφορούν στα κακουργήματα του βιασμού, της αποπλάνησης, της ασέλγειας, αλλά και της πορνογραφίας ανηλίκων όχι μόνο ως κατοχή αλλά και ως παραγωγή, αφού σε τουλάχιστον μία περίπτωση φέρεται να βιντεοσκοπούσε το βιασμό της μίας ανήλικης με το κινητό τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των κοριτσιών, Γιώργο Χαραλάμπη, «μπορεί ο κατηγορούμενος να αρνείται συνολικά τις κατηγορίες, οι οποίες είναι βαρύτατες και εμπεριστατωμένες, οι ισχυρισμοί του, όμως, δεν έπεισαν τις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες τον παρέπεμψαν στο ΜΟΔ με το αμετάκλητο βούλευμα. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως αν και αρνείται γενικώς τις κατηγορίες προβαίνει σε σοκαριστικές επιμέρους παραδοχές στην ανάκριση, και ειδικότερα ότι άφηνε τη μικρότερη από τα δύο κορίτσια, ηλικίας τότε 9 ετών, να παίζει με το μόριό του από περιέργεια ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς! Έλεγε πως η βιολογική ηλικία των ανθρώπων δεν έχει σημασία για την ερωτική σχέση, πως οι σχέσεις ενηλίκων με ανήλικους δεν είναι εκ των προτέρων καταδικαστέες. Υπάρχουν και μηνύματα του ίδιου με πολύ σημαντικές παραδοχές, μάλιστα κάπου λέει πως βασανίζεται από εφιάλτες και δύσπνοιες για όσα έκανε, αναφορά στην οποία δόθηκε μεγάλη βαρύτητα και από τις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές».

Οι δύο αδερφές μιλούν στη «Βραδυνή της Κυριακής»

Σήμερα, οι δύο αδερφές είναι 25 και 27 ετών. Από το 2012 έχουν φύγει από την Ελλάδα, σπουδάζουν και εργάζονται σε δύο διαφορετικές πόλεις του εξωτερικού. Την καταγγελία την έκαναν πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια. Πληροφορήθηκαν ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει το ίδιο και σε τρίτη κοπέλα και τον κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη, με την πεποίθηση ότι θα βρεθούν και άλλα θύματα, αλλά αφενός δεν δημοσιοποιήθηκαν, όπως λένε, ποτέ τα στοιχεία του, αφετέρου τόσο καιρό μετά, δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση ούτε καν σε πρώτο βαθμό.

Η πρώτη δίκη επρόκειτο να γίνει την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αλλά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, διότι ο κατηγορούμενος, που είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Οι κοπέλες ήρθαν από το εξωτερικό στην Αθήνα, μόνο για τη δίκη, και προτού φύγουν, πάλι μίλησαν στη «Βραδυνή της Κυριακής». «Ήμασταν προετοιμασμένες για την αναβολή, διότι ξέρουμε ότι ο κατηγορούμενος αυτό κάνει και σε άλλη παρόμοια δίκη που έχει. Υπάρχει, όμως, απογοήτευση γιατί έγινε δεκτό το αίτημά του.

Αναγκαζόμαστε να θυμόμαστε πάλι όσα περάσαμε. Μία στην εισαγγελική έρευνα, μία στην ανάκριση, μία πάλι τώρα», μας λέει η 25χρονη, σήμερα, κοπέλα, που βίωνε όσα βίωνε με τον κατηγορούμενο από τα 9 έως τα 12 έτη της. «Είμαστε έτοιμες να τον δούμε από κοντά. Έχουμε ετοιμαστεί ψυχολογικά. Υπάρχει και μία ανάγκη, θα έλεγα, να τον αντιμετωπίσουμε, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί όπως πρέπει», συμπληρώνει η λίγο μεγαλύτερη αδερφή της. «Όπως έχει φανεί, οι αναβολές, η χρονοτριβή και οι δικονομικές “ντρίπλες” είναι κάτι πολύ σύνηθες για εκείνον», τονίζει. «Ο άνθρωπος αυτός ήταν σύντροφος της μητέρας μας, το 2006-2009, εκμεταλλεύτηκε μία δύσκολη οικογενειακή μας κατάσταση λόγω θανάτου του πατέρα μας και εισχώρησε στην οικογένεια, έκανε τη μητέρα μας να μας εμπιστευτεί, και περισσότερο εμένα που ήμουν πιο μικρή και πιο ευκολόπιστη», αναφέρει η 25χρονη, επισημαίνοντας πως ήταν πολύ μεθοδικός, ώστε να διαπράττει πράξεις χωρίς να το ξέρει η μητέρα τους και ούτε καν οι δύο κοπέλες μεταξύ τους.

Εκκρεμούν και άλλα

Ακόμη μία σοβαρή υπόθεση ασέλγειας εις βάρος ανήλικης εκκρεμεί για το δικηγόρο. Τον καταγγέλλει μία 23χρονη κοπέλα για πράξεις προτού συμπληρώσει και αυτή τα 15 έτη της. Και σε αυτή την περίπτωση κατηγορείται ότι μπήκε στη ζωή της, έχοντας συνάψει σχέση με τη θεία της, και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η κοπέλα έμενε στο σπίτι της θείας στην Αθήνα, ταξιδεύοντας από τη Χίο όπου έμεναν οι γονείς της. Λόγω φόβου παραγραφής των πλημμελημάτων διαχωρίστηκαν από τη δικογραφία, και ήδη ο δικηγόρος έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφικό υλικό ανηλίκου. Του επιβλήθηκαν τελεσίδικα 12 μήνες ποινή φυλάκισης για παραγωγή και κατοχή πορνογραφικού υλικού, και 3 μήνες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας για τα όσα έκανε στην κοπέλα μετά τα 15 έτη της, και για τα οποία δηλώνει πως είχε τη συναίνεσή της. Τον Οκτώβριο πρόκειται να δικαστεί για το κακούργημα της ασέλγεια

Δείτε επίσης