Ελλάδα

Κιλκίς: Καταδικάστηκε με 13ετη κάθειρξη για το φόνο του θείου του

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, σε 28χρονο αγρότη, ο οποίος κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον 63χρονο θείο του, στο Κιλκίς.

Κιλκίς: Καταδικάστηκε με 13ετη κάθειρξη για το φόνο του θείου του
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και για παράβαση του νόμου περί όπλων, με μειωμένο καταλογισμό, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο θείος του του μιλούσε άσχημα και χυδαία. Για τη σκηνή του εγκλήματος ανέφερε ότι «πήγαμε στο χωράφι. Άρχισε να φωνάζει, έβριζε. Με απείλησε, λέγοντας ότι θα μου κάνει κακό. Έδειχνε ότι δεν του άρεσε που ήμουν στη δουλειά. Νευρίασα και πήρα το μαχαίρι που ήταν στο τρακτέρ. Τον χτύπησα στην κοιλιά, δεν θυμάμαι πόσες φορές. Ήταν αρκετές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Ήταν μια έκρηξη θυμού. Κατάφερε και ανέβηκε στο τρακτέρ. Του πέταξα το μαχαίρι, ήθελα να τον πετύχω. Κατάφερε και απομακρύνθηκε με το τρακτέρ. Μετά ήρθε ο πατέρας μου. Με ρώτησε «τι έγινε», «γιατί;». Προσπάθησα να επιτεθώ και πάλι. Με συγκράτησε ο πατέρας μου και μου πήρε το μαχαίρι. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Ήμουν σε απελπισία, λόγω της ψυχολογικής κατάστασης που βρισκόμουν. Ήμουν στεναχωρημένος, λόγω της συμπεριφοράς του θείου. Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Νιώθω μετανιωμένος για την πράξη μου».

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης