Ελλάδα

Σεπόλια: Θρίλερ με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη - Δεν «βλέπουν» ούτε «Blackaout Challenge» ούτε μπούλινγκ οι Αρχές

Μυστήριο γύρω από τον απαγχονισμό του ανήλικου παιδιού, που έβαλε τέλος στη ζωή του

 Σεπόλια: Θρίλερ με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη - Δεν «βλέπουν» ούτε «Blackaout Challenge» ούτε μπούλινγκ οι Αρχές
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Άκαρπες εξακολουθούν να είναι οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του 14χρονου Μάκη που στις αρχές Μαΐου βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στα Σεπόλια.

Οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην αυτοκτονία συνεχίζονται και μέχρι τώρα οι ειδικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Μάκης να είχε υποστεί κάποιο μπούλινγκ ή να συμμετείχε σε διαδικτυακό παιχνίδι.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε και από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο κινητό του τηλέφωνο, που βρέθηκε σε άσχετο μέρος από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 14χρονος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα, που προκύπτει από τις μαρτυρίες μαθητών και καθηγητών του 14χρονου είναι ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο του συστηματικού μπούλινγκ. Ναι μεν είχε κάποια προβλήματα με άλλα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, εκτιμούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες και είχαν την δυνατότητα να εξετάσουν συνολικά 60 μάρτυρες.

Εάν λοιπόν δεν ήταν κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή το μπούλινγκ στο σχολείο, τότε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον νεαρό στην αυτοχειρία; Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις πτυχές της υπόθεσης, εκτιμούν ότι για τον θάνατο του 14χρονου μπορεί να ευθύνεται κάποιο «challenge», κάποιο επικίνδυνο «παιχνίδι» που έπαιζε με πρόσωπο ή πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον.

Ένα απ' αυτά τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός μάρτυρας και με τον οποίο έχουν μιλήσει οι αστυνομικοί έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Πιστεύουν όμως ότι είναι θέμα χρόνου να μιλήσει για τις αληθινές συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στον θάνατο το 14χρονο αγόρι, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για κάποια προσχεδιασμένη ενέργεια.

Δείτε επίσης