Ελλάδα

Χανιά : Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.

   Από την πλευρά του, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, επεσήμανε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα στόχευσης του πυροσβεστικού σώματος

Χανιά : Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με τρία βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, γιορτάστηκε στα Χανιά η παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση, η αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών σε κατασκευές και η πρόληψη για τις πυρκαγιές, ήταν οι θεματικές των εργαστηρίων που οργάνωσαν ο δήμος, η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων.

Κατά την εκδήλωση, ο δήμος βράβευσε μικρά παιδιά της πόλης που είχαν υιοθετήσει κατά την περυσινή χρονιά φυτά, ενω ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, γνωστοποίησε οτι προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου, που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων.

Από την πλευρά του, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, επεσήμανε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα στόχευσης του πυροσβεστικού σώματος.

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Μιχάλης Τσουπάκης, τόνισε ότι οι δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν τον βασικό άξονα των πρωτοβουλιών της ΔΕΔΙΣΑ, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα ποσοστά ανακύκλωσης στα Χανιά.

Εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος οργάνωσαν στη θέση «Στόμιο» Ελαφονησίου, ο δήμος Κισάμου και οι πολιτιστικοί και αγροτικοί φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην αδειοδότηση λατομείων εξόρυξης γύψου στη θέση «Προφήτης Ηλίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS

Δείτε επίσης