Ελλάδα

Λιμενικό Σώμα: «Τεράστια ύβρις» οι ισχυρισμοί του Ιάσονα Αποστολόπουλου περί πνιγμών στο Αιγαίο

Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές», είπε χαρακτηριστικά.

Λιμενικό Σώμα: «Τεράστια ύβρις» οι ισχυρισμοί του Ιάσονα Αποστολόπουλου περί πνιγμών στο Αιγαίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκληρή απάντηση στις απόψεις «ακτιβιστή» Ιάσονα Αποστολόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσαν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος.

«Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ύβρη τέραστιου μεγέθους» εκ μέρους του, και καταλήγει ότι «θα προβεί σε κάθε κίνηση που θα απαιτηθεί προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπρέπεια των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σημειώνεται ότι ο γνωστός «ακτιβιστής», καθήμενος σε πάνελ μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογου, ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου, είπε μεταξύ άλλων ότι «το Λιμενικό Σώμα πετάει τους μετανάστες στη θάλασσα», ενώ, αγνοώντας τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι οι πρόσφυγες φτάνουν... μόνοι τους στις ελληνικές ακτές!

Δείτε επίσης