Ελλάδα

Σέρρες: Στήθηκαν οι πρώτες υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης

Για «ανοιχτές δομές ανταλλαγής βιβλίων και γνώσης» μίλησε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη

Σέρρες: Στήθηκαν οι πρώτες υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από έξι συνολικά νηπιαγωγεία καθώς επίσης και ένα γυμνάσιο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των οποίων θα αναλάβουν την συντήρηση των βιβλιοθηκών που μοιάζουν με σπιτάκια και τοποθετούνται δίπλα σε παιδικές χαρές και σχολικά συγκροτήματα.

Τα σχολεία των Σερρών που προχωρούν σε αυτή τη συμβολική υιοθέτηση είναι τα εξής: 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 26ο Νηπιαγωγείο, 29ο Νηπιαγωγείο, 1ο Γυμνάσιο Σερρών.

«Στόχος είναι να λειτουργήσουν χώροι που ο καθένας μας θα μπορεί ελεύθερα να φέρει και να δανειστεί βιβλία και να τον χρησιμοποιήσει για διάβασμα. Ο χώρος της υπαίθριας βιβλιοθήκης, δεν ανήκει σε κανέναν συγκεκριμένα. Ανήκει σε όλους μας εξίσου και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι να τον διατηρούμε καθαρό και τακτοποιημένο, με τα βιβλία στη θέση τους. Είναι ένα στοίχημα αυτό για την πόλη των Σερρών» ανέφερε στο GRTimes η κα. Παλάζη.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης