Ελλάδα

Κακοκαιρία Genesis: Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Η νέα κακοκαιρία θα πλήξει ολόκληρη την χώρα και έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της

Κακοκαιρία Genesis: Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κακοκαιρία Genesis έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στη Λάρισα, τα Φάρσαλα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ μέχρι το μεσημέρι ακραία φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική.

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για ένα σύντομο αλλά βίαιο κύμα βροχόπτωσης που θα ξεκινήσει αργά το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

2. Την Παρασκευή (10-06-2022)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11-06-2022)

α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Δείτε επίσης