Ελλάδα

Ιωάννα Κολοβού: Στο σφυρί το σπίτι της συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού περνά δύσκολες ώρες, καθώς το σπίτι της στα Ιλίσια βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω χρεών σε τράπεζα

Ιωάννα Κολοβού: Στο σφυρί το σπίτι της συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύσκολες ώρες περνά η Ιωάννα Κολουβού, καθώς η κύρια κατοικία της βγήκε σε πλειστηριασμό, λόγω χρεών σε τράπεζα που φθάνουν τα 15.000 ευρώ. Τώρα ζητά να παγώσει η διαδικασία έξωσης και να βρεθεί μία λύση, καθώς η ίδια «βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού».

Η Ιωάννα Κολοβού, που ήταν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη για πάνω από 40 χρόνια, έλαβε την περασμένη Τρίτη από δικαστικό επιμελητή ειδοποίηση, βάσει της οποίας πρέπει εντός τριών ημερών να εγκαταλείψει το σπίτι της στα Ιλίσια, όπου κατοικεί μαζί με τον γιο της, που βρίσκεται στο φάσμα το αυτισμού.

Χωρίς τον σύζυγό της, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, η δημοσιογράφος, που ήταν η επιλογή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για το γραφείο Τύπου του όσο διετέλεσε υπουργός, αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα υγείας με το στομάχι της. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά δηλώνει έτοιμη να σταθεί στα πόδια της και αποφασισμένη να παλέψει για το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, έχοντας στο πλευρό της τους φίλους της, που τη βοηθούν με τον δικό τους τρόπο.

«Μου έδωσαν οι γονείς μου ένα σπίτι και θέλουν να μου το πάρουν πιθανόν και για ανύπαρκτο χρέος. Θα δώσω τη μάχη μου ως την τελευταία στιγμή. Δεν πρόκειται να αφήσω το σπίτι μου. Μόνο αυτό μου έχει μείνει και παίρνω μια σύνταξη των 700 ευρώ», τονίζει η συνεργάτιδα και επιστήθια φίλη του Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο αναφέρει πως αν ζούσε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς και θα βοηθούσε.

Δείτε επίσης