Ελλάδα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια βουτιά: «Φωτιά και λαύρα» οι τιμές στις ξαπλώστρες

Πληρώνεις «χρυσή» μια ξαπλώστρα στην παραλία

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια βουτιά: «Φωτιά και λαύρα» οι τιμές στις ξαπλώστρες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πιο πολύ τον ήλιο καίνε οι ξαπλώστρες, με τις τιμές στις παραλίες να έχουν πάρει φωτιά και να τσουρουφλίζουν όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους εκεί που σκάει το κύμα.

Αν κάποιος θέλει να πάρει μια γεύση διακοπών στην Αθήνα, και επιλέξει να πάει για μπάνιο σε κάποιο beach bar των νοτίων προαστίων, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Ή που θα πάτε σε δύο σετ, που είναι ή των 40 ή των 50 (ευρώ), ανάλογα με την σειρά που θα καθίσετε, ή αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα κρεβάτια μπροστά, που είναι στα 80 ευρώ και είναι μέχρι 4 άτομα. Οι τρεις πρώτες σειρές, Α, Β, Γ, είναι στα 50 ευρώ, η Δ και Ε είναι στα 40 ευρώ» αναφέρει η υπεύθυνη παραλίας στο Πόρτο Ράφτη.

Ακριβότερα από 10 έως 15% σε σχέση με πέρυσι τα beach bar στην Αττική, με τις τιμές να κυμαίνονται στην Βουλιαγμένη και στο Καβούρι από 40 ευρώ τις καθημερινές και να φτάνουν ακόμα και στα 180 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

«Είναι 40 ευρώ τις καθημερινές το σετ και 80 το σαββατοκύριακο. Οι καμπάνες είναι στα 110 τις καθημερινές και 180 το σαββατοκύριακο. Ένα έξτρα πουφ είναι στα 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο, στα 20 τις καθημερινές» προσθέτει η υπεύθυνη παραλίας.

Λίγο πιο οικονομικές οι τιμές στην Βάρκιζα και στο Σούνιο, με τις ξαπλώστρες να ξεκινούν από 40 ευρώ το σετ τις καθημερινές, έως και τα 120 ευρώ το σαββατοκύριακο, αναλόγως πόσο κοντά σκάει το κύμα στα πόδια σας.

Πιο προσιτές για οικογένειες ή για όσους δεν θέλουν να αδειάσουν το πορτοφόλι τους στην ξαπλώστρα, είναι οι παραλίες σε Άλιμο και βούλα, με το σετ ομπρέλας να κοστίζει τις καθημερινές από 10 ευρώ και να φθάνει τα 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει και στις τιμές

Ίσως να σας συμφέρει καλύτερα να πάρετε το αυτοκίνητο και να πεταχτείτε μέχρι τις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής, καθώς σαν την Χαλκιδική, δεν έχει και στις τιμές, με τις ξαπλώστρες να προσφέρονται δωρεάν με μια ελάχιστη κατανάλωση που ξεκινάει από 10 ευρώ.

Αν βέβαια το αντέχει η τσέπη σας, ανάλογα με το beach bar, τη σειρά της ξαπλώστρας και τις παροχές, η ελάχιστη κατανάλωση, που θα σας ζητηθεί μπορεί να μην είναι και τόσο… ελάχιστη, καθώς σε ορισμένα μαγαζιά της Χαλκιδικής φτάνει ακόμα και στα 150 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Πάντα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή της πετσέτας στην άμμο, που ίσως να μην είναι τόσο άνετη όσο μια ξαπλώστρα, αλλά θα είστε μπροστά στο κύμα και δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Πηγή: Mega

Δείτε επίσης