Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022 – Ειδικά μαθήματα: Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στο μάθημα των Γερμανικών - Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Με τα Ειδικά μαθήματα συνεχίζονται οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022

Πανελλήνιες 2022 – Ειδικά μαθήματα: Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στο μάθημα των Γερμανικών - Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο μάθημα των Γερμανικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές και το Υπουργείο Παιδείας, όπως σε κάθε ημέρα διεξαγωγής των Πανελλήνιων, ανακοίνωσε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι λίγο μετά τις 10:00.

Για να δείτε τα θέματα των Γερμανικών πατήστε ΕΔΩ

Πανελλήνιες 2022: Πότε ανακοινώνονται βαθμολογίες, στατιστικά και βάσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών μαθημάτων και θα ακολουθήσει η ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν πιο αργά, στις 14 Ιουνίου (φέτος στις 3/6) και ολοκληρώθηκαν στις 22/6 για τα ΓΕΛ και στις 28/6 για τα ΕΠΑΛ. Το 2021 η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου. Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στις 9 Ιουλίου και ακολούθησαν στις 12 Ιουλίου η ανακοίνωση των στατιστικών των βαθμολογιών και στις 16 Ιουλίου τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις Βάσεις 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου (πέρυσι ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου). Όπως έχει αναφέρει στο iefimerida.gr ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης με την ανακοίνωση των Βάσεων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου «μειώνεται πολύ ο χρόνος αναμονής και η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Θα μπορέσουν, έτσι, οι φοιτητές που πρέπει να σπουδάσουν σε άλλη πόλη να βρουν σπίτι και να μετακομίσουν στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου».

Να σημειωθεί ότι και για τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις τα αποτελέσματα εισαγωγής θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δείτε επίσης