Ελλάδα

Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης για Γερμανό σέρφερ – Οι άνεμοι έπνεαν 10 μποφόρ – Γιατί θα πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο

Στην Πρέβελη Ρεθύμνου ένας Γερμανός άνδρας αποφάσισε να ανοιχτεί με τη σανίδα του ενώ είχε απαγορευτεί το κολύμπι λόγω ισχυρών ανέμων

Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης για Γερμανό σέρφερ –  Οι άνεμοι έπνεαν 10 μποφόρ – Γιατί θα πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λιμενικό, ναυαγοσώστες και ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε χθες Κυριακή στην Πρέβελη Ρεθύμνου στην Κρήτη, όταν ένας Γερμανός σέρφερ αποφάσισε να ανοιχτεί στη θάλασσα με τη σανίδα του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν τα 10 μποφόρ και παρά τις σχετικές απαγορεύσεις λόγω κακοκαιρίας.

Αποτέλεσμα των ακραίων συνθηκών που επικρατούσαν ήταν ο Γερμανός τουρίστας να χαθεί από τον ορίζοντα και ανήσυχη η σύζυγός του έσπευσε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Ευτυχώς, οι συντονισμένες προσπάθειες Λιμενικού και διερχόμενων πλοίων είχαν αποτέλεσμα και ο Γερμανός τουρίστας έφτασε σώος στη στεριά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος Rethemnosnews.gr, το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε ότι κινδυνεύει Γερμανός τουρίστας. Ειδικότερα, εν μέσω θυελλωδών ανέμων που έπνεαν σήμερα στα νότια παράλια του Ρεθύμνου, ο Γερμανός τουρίστας που έκανε σέρφινγκ παρασύρθηκε από τα ρεύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του. Αρχές και ναυαγοσώστες ειδοποιήθηκαν από τη σύζυγο του, η οποία έχασε την οπτική επαφή μαζί του και αντιλήφθηκε ότι ο σύζυγος της είναι σε κίνδυνο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν οι ναυαγοσώστες αδελφοί Ριτζάκη με τζετ σκι, ο Λευτέρης Μπαραδάκης με ιδιόκτητο σκάφος, ενώ ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει και το containership της Cosco, που έπλεε ανοικτά στην περιοχή.

Μετά από περίπου δύο ώρες εντατικών ερευνών τον Γερμανό τουρίστα περισυνέλλεξε σώο το σκάφος του Λευτέρη Μπαραδάκη. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 10 Μποφόρ, και καθώς το κολύμπι είχε απαγορευτεί, μετά τη διάσωση του ο Γερμανός τουρίστας θα κληθεί να πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο στη Λιμενική Αρχή.

Δείτε επίσης