Ελλάδα

«Βίαιος» θάνατος για Μαλένα και Ίριδα: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ανθρωποκτονία οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας - Τα δύο αγγελούδια «έσβησαν» από ασφυξία - Δείτε τι λέει το πόρισμα - «Έρχονται» νέες διώξεις

«Βίαιος» θάνατος για Μαλένα και Ίριδα: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με βίαιο τρόπο «έσβησαν» τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένα και Ίριδα, με βάση το πόρισμα των ιατρδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια», που παραδόθηκε στο Ανθρωποκτονιών τη Δευτέρα το πρωί και το οποίο επιβεβαιώνει πως τα δύο μικρά αγγελούδια «έσβησαν» από ασφυξία και πως οι θάνατοί τους αποδίδονται σε ανθρωποκτονία.

Πιο αναλυτικά, μέρος του πορίσματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης ή διαγνωστικη προσεγγιση κατευθύνεται στο στερητικο ασφυκτικο μηχανισμο θανάτου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση τον ασφυκτικο μηχανισμο ως αιτια θανατου επιβεβαιωνουν τα εξης νεκροψιακα/ παθολογοανατομικα/φωτογραφικα ευρηματα: - εκδορες κατα το ριζορινιο και εντυπωμα στη δεξια παρεια κατα τον νεκροψιακο ελεγχο της Μαριας Ελενης Δασκαλακη και την επισκοπηση των φωτογραφιων. Κακωσεις εν ζωη γενομενες στοματικου βλενογονου ανω χειλους στοματος κατα τον νεκροψιακο ελεγχο του αβαπτιστου θηλεως και την επισκοπηση των φωτογραφιων, σε συνδυασμο με το ανευρεθεν πανακι που εφερε ικανη ποσοτητα αιματος».

Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποιων προσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το πόρισμα:

  • Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.
  • Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.
  • Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.
  • Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Δείτε επίσης