Ελλάδα

Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στη Λάρισα: Σε «φυλακή» με κάγκελα και αλυσίδες για 42 χρόνια η 51χρονη

Το θρίλερ αποκαλύφτηκε στη σκιά του θανάτου της 76χρονης μητέρας, που «φυλάκισε» την 51χρονη κόρη της, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα χρονών

Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στη Λάρισα: Σε «φυλακή» με κάγκελα και αλυσίδες για 42 χρόνια η 51χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σενάριο που δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο νοσηρός νους θυμίζει η συγκλονιστική υπόθεση της 51χρονης που ζούσε κλειδωμένη στο σπίτι μαζί με τη μητέρα της στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 51χρονη γυναίκα - η οποία δεν αντιμετώπιζε σωματικά προβλήματα υγείας - ζούσε με τη μητέρα της σε ένα σπίτι - φυλάκιο. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, το σπίτι της οδού Ιμβρου στο κέντρο της πόλης, τα παράθυρα έχουν κάγκελα και οι αυλόπορτες αλυσίδες, θυμίζοντας φυλακή και μαρτυρώντας τα όσα βίωνε η γυναίκα που από τη στιγμή που τελείωσε την τετάρτη Δημοτικού ήταν κλειδωμένη μέσα.

Είχε ειδοποιηθεί αρκετές φορές η αστυνομία
Η 76χρονη μητέρα και η 51χρονη κόρη κατοικούσαν στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας και στο ισόγειο η αδερφή της 76χρονης. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, η θεία της 51χρονης τσακωνόταν με τη μητέρα επειδή δεν άφηνε την κόρη να βγει από το σπίτι. Σύμφωνα με τη θεία της γυναίκας, τα τελευταία χρόνια είχε ειδοποιήσει τρεις φορές την αστυνομία και είχε ενημερώσει αλλά δεν έδειξε κάποιος ενδιαφέρον

Η γειτονιά σώπασε

Ερωτηματικά, παράλληλα, προκαλεί και η στάση της γειτονιάς αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται τόσα χρόνια να μην διερωτήθηκαν για το πού βρισκόταν η κόρη της γειτόνισσας.

Ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα, διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους η μητέρα της την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι σε κεντρική συνοικία της Λάρισας. Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια.

Το οικογενειακό μυστικό αποκαλύφθηκε αφότου συγγενής εντόπισε την 76χρονη μητέρα της 51χρονης νεκρή στα σκαλιά του σπιτιού, ενώ δίπλα της βρίσκονταν σακούλες με ψώνια.

Από το αστυνομικό τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκει­μένου να εξεταστούν οι συνθήκες θα­νάτου της 76χρονης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατος της 76χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώ­νια, διάσταση που ενισχύει την εκτί­μηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά.

Δείτε επίσης