Ελλάδα

Μαραθώνια κατάθεση για τη Δήμητρα Πισπιρίγκου - Ήταν στο σπίτι όταν «έσβησε» η Ίριδα

«Καταθέτει ως μάρτυρας, εκτελεί την υποχρέωσή της», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - Φραστική επίθεση από οργισμένο πλήθος που της φώναζε «κρέμασμα» - «Έκπληξη», λέει η υπεράσπιση, για τη Ρούλα το πόρισμα

Μαραθώνια κατάθεση για τη Δήμητρα Πισπιρίγκου - Ήταν στο σπίτι όταν «έσβησε» η Ίριδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μαραθώνια κατάθεση δίνει η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Ρούλας, η οποία κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας, καθώς ήταν στο σπίτι, όταν η Ίριδα, το βρέφος μόλις έξι μηνών βρήκε ασφυκτικό θάνατο, με βάση το πόρισμα των ιατροδικαστών, που παραδόθηκε στο Ανθρωποκτονιών και το οποίο έχει φέρει «θύελλα» εξελίξεων γύρω από το θρίλερ της Πάτρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο TLIVE, ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε πως η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας. «Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ίριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΓΑΔΑ Δήμητρα Πισπιρίγκου

Σχετικά με τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε η Δήμητρα, όταν προσήλθε στη ΓΑΔΑ, με οργισμένο πλήθος να της φωνάζει «κρέμασμα», ο ίδιος είπε: «Ήταν 2 ή 3 κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει την μαρτυρική κατάθεση για την οποία κλήθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση…Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

ΓΑΔΑ Δήμητρα Πισπιρίγκου

Όσο για το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου πόρισμα των ιατροδικαστών που χαρακτηρίζουν δολοφονίες τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Θα του δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)… Είπε (η Ρούλα) ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι Υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος».

Δείτε επίσης