Ελλάδα

Οι Τούρκοι έβαλαν τώρα στο «μάτι» την Ψέριμο

Νέα τουρκική πρόκληση, με τα πρακτορεία Anadolu και TRT Haber να μεταδίδουν πως «είναι τουρκικό νησί» - «Οι Έλληνες βάζουν στρατό», λένε

Οι Τούρκοι έβαλαν τώρα στο «μάτι» την Ψέριμο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεφεύγουν τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποτυπώνουν ξεκάθαρα τη στρατηγική της τουρκικής κυβέρνησης, βάζοντας «στο μάτι» την Ψέριμο.


Πιο συγκεκριμένα, μέσω ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu και της κρατικής τηλεόρασης TRT Haber, υποστηρίζουν με βίντεο και φωτογραφίες πως υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες στην Ψέριμο, η οποία «βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού».

Παράλληλα, τα τούρκικα ΜΜΕ αναφέρουν πως στο νησί είναι εγκατεστημένες μονάδες πυροβολικού, ελικοδρόμιο και παρατηρητήριο, με τις οποίες «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης». Επιπλέον, το TRT Haber φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί πως η Ψέριμος αποτελεί τουρκικό νησί, ενώ δεν παραλείπουν να σχολιάσουν και την επίσκεψη που είχε κάνει εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει συγκεκριμένα: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: «Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο. Το πρακτορείο Αναντολού συνέλαβε στο φακό του οπλισμό και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο νησί Keci (Ψέριμος), 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Την ίδια στιγμή, πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν πως παρόμοια ρεπορτάζ, υποκινούμενα από την Άγκυρα, ενδέχεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες και για άλλα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Δείτε επίσης