Ελλάδα

Εξάρχεια: Διαρρήκτης μπαινόβγαινε στα διαμερίσματα κρύβοντας κοσμήματα και υπολογιστές στις γλάστρες

Τα κλοπιμαία δόθηκαν εκεί όπου ανήκαν, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές και προς έκπληξη των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Εξάρχεια: Διαρρήκτης μπαινόβγαινε στα διαμερίσματα κρύβοντας κοσμήματα και υπολογιστές στις γλάστρες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα πράσα έπιασαν αστυνομικοί Αλγερινό διαρρήκτη που είχε εισβάλει σε δύο διαμερίσματα στα Εξάρχεια, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, ο 38χρονος αλλοδαπός, είχε τρυπώσει σε διαμέρισμα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, και έψαχνε τα υπνοδωμάτια. Η 27χρονη ιδιοκτήτρια επέστεψε στο σπίτι της, και όταν άνοιξε την κεντρική είσοδο, είδε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και άκουσε θόρυβο στο μπαλκόνι.

Αμέσως κατάλαβε ότι στο σπίτι της είχε μπει κλέφτης, βγήκε από το διαμέρισμα, κλείδωσε την πόρτα και κάλεσε την αστυνομία. Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, έφτασε περιπολικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Οι ένστολοι με προτεταμένα τα όπλα, μπήκαν στο διαμέρισμα, και ερευνώντας τα δωμάτια, βρήκαν κρυμμένο πίσω από τον καναπέ του σαλονιού, τον αλλοδαπό διαρρήκτη και του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρήκαν μια τσάντα με κοσμήματα τα οποία όπως ανέφερε η κοπέλα δεν ήταν δικά της. Οδήγησαν τον δράστη στο τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων, και την επόμενη ημέρα το πρωί εμφανίστηκε στο τμήμα ο γείτονας της νεαρής, που δήλωσε διάρρηξη στο διαμέρισμά του.

Μάλιστα ανέφερε στους αξιωματικούς ότι στο σπίτι του, βρήκε μια σακούλα με κοσμήματα που δεν ήταν δικά του. Κάλεσαν την 27χρονη γειτόνισσά του, που αναγνώρισε τα κλοπιμαία που είχε αρπάξει ο Αλγερινός κλέφτης. Οι αστυνομικοί επιστρέφοντας στο διαμέρισμα της 27χρονης, βρήκαν στο μπαλκόνι κρυμμένα πίσω από μια γλάστρα, έναν φορητό υπολογιστή, και μια φωτογραφική μηχανή που είχε προλάβει να κλέψει από το σπίτι του 29χρονου γείτονα της.

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές και προς έκπληξη των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Δείτε επίσης