Ελλάδα

Ηλικιωμένος θύμα τηλεφωνικής απάτης: Έδωσε σε ψευδογιατρό 50.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον γιο του

Απάντησε στο σταθερό του τηλέφωνο και άκουσε μία φωνή να του λέει πως κινδυνεύει η ζωή του γιου του

Ηλικιωμένος θύμα τηλεφωνικής απάτης: Έδωσε σε ψευδογιατρό 50.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον γιο του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πενήντα χιλιάδες ευρώ έδωσε ηλικιωμένος σε απατεώνα, καθώς προσποιήθηκε τον γιατρό και του είπε ότι ο γιος του έχει πέσει θύμα τροχαίου και χρειάζεται άμεσα χρήματα για να χειρουργηθεί.

Το τηλεφώνημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, έγινε το πρωί της Τετάρτης. Ο 78χρονος όταν σήκωσε το σταθερό του τηλέφωνο, άκουσε μια άγνωστη φωνή να του λέει ότι είναι γιατρός και θέλει 50.000 ευρώ για να χειρουργήσει άμεσα τον γιο του, καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Ο ηλικιωμένος τον πίστεψε, του είπε πως δεν έχει τόσα χρήματα στο σπίτι και ο απατεώνας του πρότεινε να πάει στην τράπεζα. Μάλιστα, ζήτησε από το θύμα το κινητό του τηλέφωνο και του έδινε οδηγίες για το που θα αφήσει τα χρήματα. Ο ηλικιωμένος πήγε σε τράπεζα στη γειτονιά του στο Ψυχικό, έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού που ζήτησε ο ψευτογιατρός και τα έβαλε σε δύο διαφορετικούς φακέλους. Ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη, μετέβη πίσω από Λαϊκό νοσοκομείο στο Γουδί, όπου άφησε τον έναν φάκελο με 30.000 ευρώ και τον δεύτερο με τις 20.000 ευρώ τον άφησε σε κάδο σκουπιδιών στη πλατεία Βάθη.

Οι συνεργοί του απατεώνα πήραν τους φακέλους με το μεγάλο χρηματικό ποσό και ο 78χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, όπου πληροφορήθηκε ότι ο γιος του ήταν καλά στην υγεία του και δεν είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Το θύμα κατήγγειλε την τηλεφωνική απάτη στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού που αναζητά τα μέλη της συμμορίας.

Δείτε επίσης