Ελλάδα

«Παγιδευμένη» από το πόρισμα η Ρούλα Πισπιρίγκου: Πως θα αντικρούσει τον ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας;

Η υπεράσπιση αναμένει να δει τα στοιχεία και να κρίνει αν είναι αντιμετωπίσιμα ή μη

«Παγιδευμένη» από το πόρισμα η Ρούλα Πισπιρίγκου: Πως θα αντικρούσει τον ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας;
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένει τις εξελίξεις στο νέο δικαστικό κεφάλαιο που άνοιξε με την έρευνα γύρω από τα αίτια του θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τη μεγαλύτερη κόρη της Τζωρτζίνα, αναμένει εκείνη και οι συνήγοροι υπεράσπισής της να πάρουν στα χέρια τους τη νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Και κυρίως να διαβάσουν το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά , που έως τώρα γνωρίζουν μόνο από δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι αναφέρεται σε ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών, που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Η στάση αναμονής που τηρεί η Ρούλα Πισπιρίγκου προκύπτει από όσα είπε στο MEGA ο εκ των συνηγόρων της Κωνσταντίνος Ζάρδας:

«Εάν το πόρισμα είναι όπως έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ, φαντάζομαι ότι θα της αποδοθεί κατηγορία για ανθρωποκτονίες. Δεν ξέρω αν θα κριθεί σκόπιμο να ληφθεί κάποια κατάθεσή της προηγουμένως. Αναμένει τις εξελίξεις (σ.σ. η Πισπιρίγκου) και περιμένουμε να δούμε τα περιβόητα στοιχεία που ακούμε μόνο από την τηλεόραση για να δούμε τι υπάρχει σε βάρος της και πόσο μπορεί να είναι αντιμετωπίσιμα ή μη».

Μάλιστα, σημείωσε πως ι η υπεράσπιση της 33χρονης δε θα ζητήσει άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις, ωστόσο η ερμηνεία αυτών «θα δούμε αν επιδέχεται άλλης ερμηνείας. Αυτό είναι το ζήτημα».

Ο κ. Ζόρδας εξέφρασε την άποψη πως: «Η δικογραφία για την Τζωρτζίνα καθόλου δε με πείθει ότι είναι ένοχη η κατηγορουμένη. Πολλοί κάνουν λόγο για συμπτώσεις και ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ο θάνατος τριών παιδιών. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει όμως μια σύμπτωση. Θεωρώ ‘συμπτωματικό’ το γεγονός ότι ενώ ήμασταν στα πρόθυρα για να καταθέσουμε αίτημα αποφυλάκισης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που είχε μεγάλες πιθανότητες να είχε επιτυχία, αυτήν την χρονική στιγμή έπεσαν οι νέες κατηγορίες σε βάρος της (σ.σ. της Πισπιρίγκου)».

Ο κ. Ζάρδας τόνισε, επίσης, ότι κανείς δε θα έπρεπε να σπεύσει να καταδικάσει την 33χρονη, καθώς «οι αποφάσεις ανατρέπονται, ακόμα και οι τελεσίδικες».

Ύποπτη ή κατηγορούμενη

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου να επιλέξουν να μεσολαβήσει η φάση της κλήσης υπόπτων για διάπραξη αδικήματος πριν αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Η κλήση υπόπτων (ανωμοτί κατάθεση) μπορεί να γίνει ενδεχομένως την προσεχή εβδομάδα είτε από τους ίδιους τους εισαγγελείς, είτε, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Η πρώτη που θα κληθεί, όπως εκτιμούν και οι συνήγοροι υπεράσπισης, είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει ενδεχομένως, προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τις υπερασπιστικές της θέσεις ιδιαιτέρως απέναντι στο ιατροδικαστικό πόρισμα που μιλά για ασφυκτικό θάνατο, που έχει προκληθεί από εξωτερικό παράγοντα.

Στην περίπτωση που οι εισαγγελείς επιλέξουν να διαβιβάσουν την δικογραφία απευθείας στη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, προκειμένου εκείνη αφού μελετήσει το υλικό της δικογραφίας να ζητήσει να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει την ιδιότητα της κατηγορούμενης και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Θα υπάρξουν άλλοι ύποπτοι η κατηγορούμενοι στην υπόθεση;

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι οι εισαγγελείς βρίσκονται ακόμα στη φάση της μελέτης του ογκωδέστατου υλικού που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές.

Στη φάση αυτή, λένε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κληθούν ως ύποπτοι ή ως κατηγορούμενοι στη συνέχεια πρόσωπα είτε από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης προφυλακισμένης, όπως είναι η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου ή ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, είτε από χώρο ο οποίος προς το παρόν έχει μείνει στο «απυρόβλητο» όσον αφορά τις τυχόν ποινικές ευθύνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα

Δείτε επίσης