Ελλάδα

Επ. Κορκονέας: Ελεύθερος με απόφαση του Εφετείου Λαμίας - Του αναγνωρίστηκε «πρότερος σύννομος βίος»

Με ψήφους 4-3 του αναγνωρίστηκε το κρίσιμο ελαφρυντικό

Επ. Κορκονέας:  Ελεύθερος με απόφαση του Εφετείου Λαμίας - Του αναγνωρίστηκε «πρότερος σύννομος βίος»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας με 4 ψήφους υπέρ και 3 κατά (των τακτικών δικαστών), αναγνώρισε, τελικά, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με το εν λόγω ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το ίδιο θα συμβεί και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της νέας απόφασης του Εφετείου.

H επανάληψη της διαδικασίας, κατόπιν αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης από τον Άρειο Πάγο, είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Επ. Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Τζίνα Τσαλικιάν : «Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση»

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του Α. Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, είπε: « Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είχαμε προειδοποιήσει για αυτή τη μεθόδευση»

Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Ζωή. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως πρόκειται για «απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση… Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές».

Η πολιτική αγωγή θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για κακοδικία.

Από την πλευρά του, ο Ανδρούλας Αλευράς, συνήγορος υπεράσπισης του Ε. Κορκονέα δήλωσε: «Είναι ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι».

Δείτε επίσης