Ελλάδα

Πανελλαδικές 2022: Με 19.625 μόρια μαθήτρια από τη Ρόδο έπιασε την «πρωτιά» σε πανελλαδικό επίπεδο

Η βαθμολογία της έδωσε το εισιτήριο να μπει στην Ιατρική Σχολή

Πανελλαδικές 2022: Με 19.625 μόρια μαθήτρια από τη Ρόδο έπιασε την «πρωτιά» σε πανελλαδικό επίπεδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έχει κάθε λόγο να χαμογελά η νεαρή Κωνσταντίνα Γιαντσίδη από τη Ρόδο, αφού κατάφερε όχι μόνο να μπει στη σχολή που ήθελε, αλλά και να πιάσει την καλύτερη βαθμολογία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η μαθήτρια του Λυκείου Αφάντου κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Χημεία 20, Φυσική 20, Βιολογία 19,8 και έκθεση 18,6 συγκεντρώνοντας έτσι 19.625 μόρια.

Μιλώντας στη rodiaki, η πρώην μαθήτρια πλέον, επισήμανε ότι «Η φετινή χρονιά απαιτούσε επίπονη προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους».

Πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα «φέρνουν» οι χαμηλές βαθμολογίες

Στο μεταξύ, πτώση των βάσεων αναμένεται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων. Οι βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν χθες, σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναμένεται να προκαλέσουν πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών.


Ειδικότερα, προβλέπεται θεματική πτώση των βάσεων στο 1ο πεδίο (θεωρητικές σχολές) και στο 4ο πεδίο (οικονομικά) και πτωτική τάση στο 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικών σπουδών) και ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο (σπουδών Υγείας).

Σύμφωνα με την «μετάφραση» των βαθμών που δημοσιοποιήθηκαν χθες, κρίνεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων καθώς λόγω των χαμηλών βαθμολογιών θα «πέσει» σε αρκετές σχολές και των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα πολλά γραπτά με βαθμούς κάτω από τη βάση αλλά και η «συρρίκνωση» των αριστούχων. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς μεγάλο ποσοστό μαθητών που τα δυο τελευταία χρόνια έκαναν τηλεκπαίδευση, επηρεάστηκε η απόδοσή τους την απόδοσή τους.

Δείτε επίσης