Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας

Παραγγελία προς τις διωκτικές αρχές έστειλαν οι εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παραγγελία προς τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να καλέσουν την Ρούλα Πισπιρίγκου ως ύποπτη διάπραξης αδικήματος στην υπόθεση των θανάτων των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, διαβίβασαν οι εισαγγελείς, που εποπτεύουν της προκαταρκτικής εξέτασης, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου.

Η παραγγελία, συγκεκριμένα, απευθύνεται πως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας, αναμένεται άμεσα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας , να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, προκειμένου η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνει και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, για τη σύνταξη του πορίσματός τους χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους: με την πρώτη αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση δια της ατόπου απαγωγής αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

Με τον τρόπο αυτό οι ιατροδικαστές απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί.

Αναφορικά με το με το θάνατο της 6,5 μηνών Ίριδας, οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα, τα οποία εξετάστηκαν εκ νέου υπό διαφορετικό πρίσμα.

Μετά την ανωμοτί κατάθεση (εξηγήσεις) της Ρούλας Πισπιρίγκου, που θα υπεραμυνθεί της αθωότητάς της και στις υποθέσεις των θανάτων των δύο μικρότερων κοριτσιών της, η δικογραφία από τις διωκτικές αρχές θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος της.

Περατώθηκε η ανάκριση για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ ,πληροφορίες αναφέρουν πως η 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, έχει ολοκληρώσει την ανάκριση όσον αφορά την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, υπόθεση για την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Έτσι δεν αποκλείεται μέσα στις προσεχείς ημέρες η σχετική δικογραφία να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, προκειμένου να διατυπώσει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή ή μη σε δίκη της κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία με θύμα τη μεγαλύτερη κόρη της.

Δείτε επίσης