Ελλάδα

Το Ανθρωποκτονιών στον Κορυδαλλό: Τι φοβάται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Της επιδοθηκε η κλήση για ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί

Το Ανθρωποκτονιών στον Κορυδαλλό: Τι φοβάται η Ρούλα Πισπιρίγκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού .

Οι αστυνομικοί επέδωσαν το στην 33χρονη κλήση, για να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τη διάπραξη αδικήματος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να της χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει μαζί με τους δικηγόρους υπεράσπισης τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που θα περιλαμβάνει το υπόμνημα που θα κατατεθεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται, ότι χθες Τετάρτη, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που εποπτεύουν την προκαταρκτική εξέταση, αφού αποτίμησαν το υλικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε, έδωσαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτά είναι τα «όπλα» της ενάντια τους ιατροδικαστές

Όπως λένε οι πληροφορίες, αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο.

Τελικά, συμφωνήθηκε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ να μεταβεί στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, ώστε να παραδώσει ιδιοχείρως την κλήση στην ύποπτη.

Οι φόβοι της Ρούλας και το παράπονό της για τον Μάνο Δασκαλάκη

΄Πληροφορίες από το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρουν ότι η 33χρονη, που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, είναι φοβισμένη από τις εξελίξεις και κυρίως για το ενδεχόμενο το σε βάρος της κατηγορητήριο να περιλαμβάνει ποινική ευθύνη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων θυγατέρω της .

Οι εν λόγω πληροφορίες γύρω από την κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου συνάδουν με όσα είπε σήμερα Πέμπτη ο εκ των συνηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε λογο για ανησυχία της εντολέως του , ειδικά μετά την έκδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «εξακολουθεί να είναι σε πολύ μεγάλη ανησυχία για τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη συγκεκριμένη έρευνα και ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος. Έχει έντονη ανησυχία σε σχέση με την προβολή της υπόθεσής της, τη σκιαγράφηση γενικότερα της προσωπικότητάς της. Είναι ένα πρόσωπο που δικάζεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και τα social media».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ρούλα από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά της. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε και έχει πει επανειλημμένως είναι ότι «προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών». Αρνείται κατηγορηματικά ότι έβλαψε τα παιδιά της.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει καμία επαφή της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη αν και θα περίμενε να έχει την ηθική στήριξή του.

«Με κατηγορούν οι άλλοι, με κατηγορεί κι εκείνος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί;» είναι τα λόγια της, σύμφωνα με τον συνήγορό της.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «την έχω δει πολλές φορές να σπάει» και συμπλήρωσε ότι παραμένει απομονωμένη στις φυλακές για λόγους ασφαλείας.

Δείτε επίσης