Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οκτώ μετανάστες όμηροι σε διαμέρισμα «φυλακή»

Οι διακινητές τους ζητούσαν λύτρα για να τους ελευθερώσουν

Θεσσαλονίκη: Οκτώ μετανάστες όμηροι σε διαμέρισμα «φυλακή»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οκτώ μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μαρόκο, ήταν όμηροι των διακινητών τους. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως από τη στιμή που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια, κρατούνταν παράνομα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταβάλουν λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας παράτυπων μεταναστών αποκαλύφθηκε, όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Ακολούθησε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα-«φυλακή», όπου εντοπίστηκαν οι οκτώ όμηροι και απελευθερώθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (24, 26 και 23 ετών), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα θύματα, είχαν εισέλθει παράτυπα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνικά επικράτεια, πληρώνοντας 1500 ευρώ (έκαστος), ενώ τα λύτρα που τούς ζητήθηκαν να καταβάλουν ανέρχονταν σε 500 ευρώ, για καθέναν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμη αλλοδαπών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται.

Δείτε επίσης