Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή, για την 60χρονη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που είχε επιβάλει σε 16 σκυλιά, μέσα στο διαμέρισμά της

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κρίθηκε ενοχή για: παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων (κατά συρροή) και για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, για εκτροφή και φύλαξη ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή.

Κατά την απολογία της, η 60χρονη ανέφερε ότι ντρέπεται που οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου. “Είναι η αδυναμία μου τα σκυλιά, το χόμπι μου, μου αρέσει να τα φροντίζω. Ήταν η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί καθώς έχει προκύψει από αντιδικία με τον ενοικιαστή μου” ισχυρίστηκε.

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων επισήμανε ότι σπάνια όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και στη συνέχεια προωθούνται για αναπαραγωγή και εκπαίδευση, ενώ συνήθως φροντίζει ένα με δύο σκυλιά στο σπίτι της. «Αυτό αν μπορείτε να το δεχθείτε ως μορφή μεταμέλειας γιατί δεν τα εγκατέλειψα, ζούσα μαζί τους. Είμαι πρόθυμη να δεχτώ την οποία επιτήρηση αρκεί να γυρίσουν τα “παιδιά” μου στο σπίτι» είπε κλαίγοντας.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης