Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έρχεται» νέα ποινική δίωξη – «Είμαι αθώα» επιμένει μέσα από το κελί

Οι εισαγγελείς θέλουν να προχωρήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, στο επόμενο βήμα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έρχεται» νέα ποινική δίωξη – «Είμαι αθώα» επιμένει μέσα από το κελί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ασφυκτικές» είναι οι προθεσμίες που θέτουν οι εισαγγελικές αρχές για την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης, «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών»

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η υπεράσπιση έλαβε προθεσμία για τις 8 Ιουλίου, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξαντλήσει το δεκαπενθήμερο, δηλαδή να καταθέσει το σχετικό υπόμνημα στις 11 με 12 Ιουλίου και το αργότερο μέχρι 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτός ο χρόνος ι θεωρείται μικρός για μία δικογραφία τέτοιου όγκου η οποία περιέχει, μάλιστα, και ένα ιατροδικαστικό πόρισμα ( των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά) που θα πρέπει να το αντικρούσει η υπεράσπιση, μια και η ύποπτη υποστηρίζει, όπως η Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα

Αυτό σημαίνει, τόνιζαν, οι ίδιοι κύκλοι ότι οι εισαγγελείς θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, στο επόμενο βήμα. Θέλουν, δηλαδή, να έχουν σύντομα στα χέρια τους το απολογητικό υπόμνημα της ύποπτης προκειμένου να το αξιολογήσουν σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία.

Αν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί δεν είναι πειστικοί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων – πρόθεσή τους είναι κάτι τέτοιο να γίνει το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουλίου - και στη διαβίβαση της δικογραφίας στην τακτική ανάκριση.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η δικογραφία να ανατεθεί και πάλι στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας και είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Κακή ψυχολογική κατάσταση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είναι αθώα, όπως κάνει από την αρχή που έφθασε στη Δικαιοσύνη η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών.

Πρώτα στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, που συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και της απαγγέλθηκε η περί ανθρωποκτονίας κατηγορία, υπεραμύνθηκε της αθωότητάς της, δεν έγινε πιστευτή και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Τώρα φθάνουν σε κομβικό σημείο οι έρευνες για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, τη Μαλένα και την Ίριδα. Είναι ύποπτη για τη διάπραξη αδικήματος . Αλλά και πάλι δηλώνει ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά της.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αισθάνεται «παγιδευμένη», ιδιαίτερα όταν έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για το συμπέρασμα περί «ασφυκτικού θανάτου» από εξωγενή παράγοντα, στο οποίο κατέληξαν οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς.

Η ήδη, λοιπόν, κακή ψυχολογική κατάσταση χειροτέρευσε όταν πήρε στα χέρια της την κλήση για ανωμοτί κατάθεση που δείχνει ότι οι αρχές τη θεωρούν ύποπτη για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας.

Ωστόσο δηλώνει πως το υπόμνημά της θα αναφέρει πρωτίστως: «είμαι αθώα».

Δείτε επίσης