Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τα πέντε χιλιόμετρα του τρόμου - Έτσι σταμάτησε τους αδίστακτους ληστές ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας

«Πήρα τα λεφτά και πήδηξα από το αυτοκίνητο εν κινήσει» , περιγράφει ο 33χρονος ιδιοκτήτης, που πάλευε με τους ληστές, ενώ το μισό σώμα του ήταν εκτός αυτοκινήτου για 5 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Τα πέντε χιλιόμετρα του τρόμου - Έτσι σταμάτησε τους αδίστακτους ληστές ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λεπτό λεπτό περιέγραψε ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, που έπεσε θύμα μίας κινηματογραφικής ένοπλης ληστείας στη Θεσσαλονίκη, το πως κατάφερε να σταματήσει τους αδίστακτους δράστες, οι οποίοι τον έσερναν με το αυτοκίνητό τους για 5 χιλιόμετρα.

Το χρονικό της... καταδίωξης

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14:00, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, άγνωστοι μπήκαν στο χώρο της επιχείρησης και άρπαξαν χρήματα και αντικείμενα.

Οι δράστες, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος εκείνη την ώρα εξυπηρετούσε πελάτη και προσπάθησε να τους εμποδίσει να τραπούν σε φυγή. Ο πελάτης, μάλιστα, που βρισκόταν εντός του χώρου, έβαλε τρικλοποδιά στον ένα δράστη για να κερδίσουν χρόνο και να μην προλάβουν να το σκάσουν.

Τη στιγμή που προσπάθησαν να ξεφύγουν, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πιάστηκε από το όχημα με αποτέλεσμα να μπει μέσα.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο ThessToday.gr οι δράστες έπιασαν τον ιδιοκτήτη κι έτσι μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο. Μέσα στο όχημα υπήρξε πάλη μεταξύ τους ενώ το μισό σώμα του 45χρονου ιδιοκτήτη ήταν εκτός του αυτοκινήτου. Λίγο αργότερα, στην περιοχή του ΤΙΤΑΝ άφησαν ελεύθερο τον ιδιοκτήτη ο οποίος επέστρεψε στην επιχείρηση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο 45χρονος ιδιοκτήτης φέρει ένα δάγκωμα στον αγκώνα και χτυπήματα.

Στο σημείο έσπευσαν εξ αρχής οι αρχές ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται πως εντός της επιχείρησης υπάρχουν κάμερες ασφαλείας οι οποίες θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό τους.

«Πήρα τα λεφτά και πήδηξα εν κινήσει»

«Μπήκε ένας μέσα στο μαγαζί, την ώρα που ήμουν πιο κάτω στην αποθήκη, άρπαξε έξι κατοστάρικα τα έβαλε στην τσέπη, πρόλαβα τον είδα, του ζήτησα τον λόγο, προσπάθησα να τον σταματήσω.

» Του έβαλε ένας πελάτης τρικλοποδιά για να τον σταματήσουμε, τον είχα κεφαλοκλείδωμα, δεν μπόρεσε να φύγει.

» Ήρθε ο συνοδός του με το αυτοκίνητο, πάνω στην πάλη, με χτύπησε στα πλευρά για να μπορέσω, να τον αφήσω και να φύγουνε και με πήραν κατά κάποιον τρόπο μπήκαμε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και με ανοιχτές πόρτες διανύσαμε περίπου 5 χλμ. μέχρι το ΤΙΤΑΝ. Τον χτύπησα τον οδηγό για να μπορέσει να σταματήσει, πήρα τα λεφτά και πήδηξα από το αυτοκίνητο εν κινήσει για να μπορέσω να σωθώ».

Το περιστατικό περιέγραψε με παρόμοιο τρόπο και ο πατέρας του επιχειρηματία που βρέθηκε στο σημείο.

«Είναι γύρω στη μία το μεσημέρι. Ο γιος μου με τον πελάτη ήταν πίσω στην αποθήκη και εκείνη την ώρα μπήκε αυτός μέσα στο γραφείο, είδε το ταμείο επάνω και άρχισε να το σκαλίζει, πηρέ τα μετρητά και εκείνη την ώρα μπήκε ο γιος μου μέσα. Ο πελάτης τον είδε την ώρα που έβγαινε, του έβαλε τρικλοποδιά και έπεσε κάτω».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές, οι οποίο δεν έχουν εντοπιστεί.

Δείτε επίσης