Ελλάδα

Θάνατος Μαλένας: «Βόμβα» από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα- Μεταθανάτιες οι νυχιές στο παιδί

Τι αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής που είχε συντάξει την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα

Θάνατος Μαλένας: «Βόμβα» από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα-  Μεταθανάτιες οι νυχιές στο παιδί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα.

Πρόκειται για την ιατροδικαστή που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στο 6,5 ετών κοριτσάκι και είχε συντάξει και τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση στην οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος επήλθε από ηπατική ανεπάρκεια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, η κ. Τσάκωνα κατέθεσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι εν λόγω μικροεκδορές είναι πέριξ της ώρας θανάτου γενόμενες και αποδόθηκαν σε ευρήματα τα οποία δύναται να συναντήσουμε όταν ο θανών έχει υποβληθεί σε χειρισμό καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Όσον αφορά το εύρημα στην δεξιά ζυγωματική χώρα, το οποίο δεν περιέγραψα, αλλά προκύπτει από την φωτογραφία, απαντάται συνήθως σε τοποθέτηση κολλητικής ταινίας, εξού και το σχήμα του τετράγωνο και βοηθάει στην σταθεροποίηση του τραχειοσωλήνα για την διασφάλιση του αεραγωγού στο πλαίσιο της ανάνηψης.

Το συγκεκριμένο εύρημα που στην φωτογραφία αποτυπώνεται πολύ πιο έντονα σε σχέση με την πραγματικότητα, οφείλεται καθαρά σε αλλαγή χρώματος της επιδερμίδας τοπικά και δεν αποτελεί ιστική βλάβη/κάκωση καθώς θεωρείται ίχνος εφαρμογής, όπως για παράδειγμα αυτά που αφήνουν τα αυτοκόλλητα του απινιδωτή στη θωρακική χώρα».

Δείτε επίσης