Ελλάδα

Σε ασφυκτικό «κλοιό» η Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πόρισμα - «φωτιά» και η απολογία

Στο «καναβάτσο» η 33χρονη που είναι η μόνη ύποπτη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας  

Σε ασφυκτικό «κλοιό» η Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πόρισμα - «φωτιά» και η απολογία
Αρθρογράφος: Τζαγκαράκη Γεωργία
Από Τζαγκαράκη Γεωργία

Σε ασφυκτικό «κλοιό» βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι τα δύο κορίτσια υπέστησαν βίαιο ασφυκτικό πνιγμό και οι υποθέσεις, πλέον, ανήκουν και επίσημα στην κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικό της δεινής θέσης που βρίσκεται η Πισπιρίγκου, είναι το ότι μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο Κωνσταντίνος Ζαρδάς αποχώρησε από την υπεράσπισή της.

Πόρισμα - «καταπέλτης»

Καταπέλτης για την Ρούλα Πισπιρίγκου και όποιον άλλον αποδειχτεί ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, είναι η επιστημονική άποψη των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τα αιτία θανάτου της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη. Το πόρισμα που συνέταξαν, κάνει λόγο βίαιο ασφυκτικό πνιγμό και στις δύο υποθέσεις, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «στριμώχνει στα σχοινιά» την 33χρονη κατηγορούμενη.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως οι δύο ιατροδικαστές «απαντούν» στις συναδέλφους τους που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις και είχαν αποδώσει τους θανάτους των δύο κοριτσιών σε παθολογικά αίτια. Οι πολύπειροι ιατροδικαστές τονίζουν πως στο πόρισμά τους «δεν επιβεβαιώθηκαν» οι παθολογικές αιτίες θανάτου, καθώς και ότι η «παθολογική αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις, αποκλείστηκε». Χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα του πορίσματος αναφέρεται:

«Καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία».

Σημειώνεται πως η έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα διαβιβάστηκε στις 20 Ιουνίου στο Ανθρωποκτονιών, και στα συμπεράσματα για τη Μαλένα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σορός της Δασκαλάκη Μαρίας–Ελένης έφερε δύο εκδορές στη ρινική χώρα. Επιπροσθέτως κυάνωση ονύχων από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη, οι εκδορές αυτές αφορούν στην περιοχή της βάσης της ράχης της ρινός – μεσόφρυο».

Παράλληλα, με ένα μεγάλο φάκελο στα χέρια, πέρασαν την είσοδο των Φυλακών Κορυδαλλού δύο αστυνομικοί του τμήματος και παρέδωσαν στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την κλήση για ανωμοτί κατάθεση, την οποία θα δώσει ως μοναδική –προς το παρόν– ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο στόχος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για εκείνη, είναι να απολογηθεί με υπόμνημα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Το επικρατέστερο σενάριο έως τώρα, όμως, είναι να καταθέσει στις 4 Ιουλίου, ενώπιον αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών, είτε μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού είτε στη ΓΑΔΑ, όπου είχε οδηγηθεί και στις 30 του περασμένου Μαρτίου, όταν συνελήφθη μετά τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.
Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Κωνσταντίνος Ζαρδάς, ο οποίος είχε οριστεί από το κράτος, έκανε γνωστή την παραίτησή του από την υπεράσπισή της, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση της. Ο ίδιος εξήγησε ότι «επήλθε το πέρας της ανακρίσεως και έληξε αυτοδίκαια ο ανωτέρω διορισμός μου».

Δεν αλλάζει γραμμή

Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου εκπροσωπείται από τον Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως η πελάτισσά του είναι οργισμένη και φοβισμένη παράλληλα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η 33χρονη παραμένει σταθερή στην πάγια γραμμή της, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη στα δύο εγκλήματα, επιμένει πως όσο οι τρεις κόρες της ζούσαν, έκανε τα πάντα για το καλό τους και ότι είναι θύμα μίας σκευωρίας που στήθηκε, για να κλείσει η υπόθεση της Πάτρας.
Η εβδομάδα που έρχεται φέρνει συνταρακτικές εξελίξεις στο «θρίλερ της Πάτρας», με την κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου να μπαίνει σε πρώτο κάδρο και να σηματοδοτεί την επόμενη φάση του ειδεχθούς εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την υπόθεση της Τζωρτζίνας, όπου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στην 33χρονη, στην υπόθεση της ‘Ιριδας και της Μαλένας, αυτό δεν συνέβη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να έχουν το δικαίωμα να προσπαθήσουν να την κάνουν να ομολογήσει για τα εγκλήματά της, αν και εφόσον αυτά έχουν διαπραχθεί από εκείνη.

Ήθελε τον Λέων για σύμβουλο!

Όσο οι εξελίξεις της υπόθεσης τρέχουν, μία νέα αποκάλυψη για την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς και για το… άρρωστο σχέδιό της, προκαλεί αίσθηση. Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό», η 33χρονη κατηγορούμενη είχε προσπαθήσει πολλές φορές, μέσω του δικηγόρου της, Όθωνα Παπαδόπουλου, να προσεγγίσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρη Λέων.

Το δέλεαρ, σύμφωνα με την εκπομπή ήταν μία παχυλή αμοιβή, ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του ιατροδικαστή.

Ύστερα από τις αναφορές των πληροφορίων, στην εκπομπή εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος είπε πως ουδέποτε θα δεχόταν να γίνει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ήδη για τη δολοφονία του ενός και είναι η μοναδική ύποπτη για τους φόνους των άλλων δύο παιδιών της. «Έχουμε ένα πόρισμα που με όσα αποκαλύπτονται κάθε ημέρα, έχει τέτοια επιστημονική αρτιότητα, που “δικαιολογεί” το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τους τεχνικούς συμβούλους που ακούγαμε ότι υπήρχαν στο πλευρό της κ. Πισπιρίγκου», ε;iπε.

Δείτε επίσης