Ελλάδα

Νύχτα τρόμου στην Αθήνα: Αιματηρό σκηνικό με πυροβολισμούς και καταδίωξη - Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Vradini.gr - Το επεισόδιο ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια όταν ένοπλος πυροβόλησε οδηγό - Ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους - Στο 401 δύο αστυνομικοί

Νύχτα τρόμου στην Αθήνα: Αιματηρό σκηνικό με πυροβολισμούς και καταδίωξη - Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νύχτα τρόμου το Σάββατο στην Αθήνα, με δολοφονικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις μισή ώρα καταγράφτηκαν δύο αιματηρά περιστατικά με ανταλλαγή πυροβολισμών σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία υπήρξε διαπληκτισμός δύο κακοποιών.

Ο ένας εξ αυτών έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον άλλο. Ο συνοδηγός του τραυματία οδηγού τραυματίστηκε και εκείνος ελαφρά, όταν τον χτύπησε όχημα στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο τραυματίας κακοποιός υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, όπου μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για να ελέγξουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη στο 401, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά σε ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε κατά τις 10 το βράδυ σε βενζινάδικο στους Αγίους Αναργύρους, λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό στα Κάτω Πατήσια.

Στη συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για περιστατικό που συνδέεται με την αιματηρή συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια, καθώς περιπολικό με δύο αστυνομικούς καταδίωξε τον δράστη του πρώτου περιστατικού, καταλήγοντας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην οδό Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στην περιοχή.

Στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε, τραυματίστηκαν και οι δύο αστυνομικοί.

Όλο το χρονικό στο Vradini.gr

Όλα ξεκίνησαν όταν στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια έφτασε μια μερσεντές με έναν άνδρα στη θέση του συνοδηγού και μια γυναίκα στη θέση του οδηγού.

Στο σημείο ήταν σταματημένα δύο οχήματα κι ένα μηχανάκι, συνολικά 5 άτομα. Όταν φτάνουν εκεί, ο συνεπιβάτης της μερσεντές πυροβολεί εναντίον των 5. Ένας σκοτώνεται κι ένας τραυματίζεται. Η γυναίκα οδηγός πάει να φύγει και χτυπάει ένα ακόμη άτομο με το όχημα από τους πέντε.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο άντρας που είχε πυροβολήσει, βγαίνει από το αυτοκίνητο, ενώ η γυναίκα μετά από λίγη ώρα συλλαμβάνεται στο σημείο. Ο πιστολέρο κλέβει ένα Yaris πολίτη που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό. Φεύγει με κατεύθυνση προς Αγίους Αναργύρους. Εκεί διαπράττει ληστεία σε μπαρ της περιοχής.

Στο σημείο φτάνουν πληρώματα, που τον αναζητούσαν. Όταν ο πιστολέρο βγαίνει από το κατάστημα και βλέπει τους αστυνομικούς πυροβολεί εναντίον τους. Τραυματίζει δύο. Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν και σκοτώνεται. Οι τραυματίες αστυνομικοί οδηγούνται στο 401 νοσοκομείο.

Δείτε επίσης