Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας - Mήνυμα 112 και προληπτική εκκένωση στο χωριό Βάλμη

Απειλούνται σπίτια - Ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη 

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας - Mήνυμα 112 και προληπτική εκκένωση στο χωριό Βάλμη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρά το γεγονός ότι η φωτιά καίει κοντά σε οικιστικό κομμάτι, δεν απειλεί σπίτια.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή, Βάλμη της Ηλείας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την κοινότητα Αγραπιδοχώρι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://bit.ly/32VyYzm».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δείτε επίσης