Ελλάδα

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Πέταξαν τρικάκια για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τις αμβλώσεις

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έφοδο πραγματοποίησε η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας στην πρεσβεία των ΗΠΑ σημερα το απόγευμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην σελίδα του Ρουβίκωνα στο facebook.

«Εκτιμάται πως σε όλο τον κόσμο μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες θα καταλήξει σε εθελούσιο τερματισμό, ανεξαρτήτως συνθήκης. Ένας στους 8 θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνες παγκοσμίως, οφείλεται σε μη ασφαλείς αμβλώσεις. Η απόφαση της 24ης Ιουνίου είναι τιμωρητική, όχι μόνο για εκείνες που επιθυμούν την άμβλωση, αλλά για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά τη μητρότητα ή όχι», υποστηρίζει ο Ρουβίκωνας.

Και προσθέτει «Η επίθεση στις γυναίκες στις ΗΠΑ είναι υπόθεση όλων μας. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας σε ασφαλή δωρεάν και ελεύθερη άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της όπως επιθυμεί είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν έχει προύποθέσεις, ούτε εξαιρέσεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ»

Δείτε επίσης