Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, εκκενώθηκαν οικισμοί

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, εκκενώθηκαν οικισμοί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπορέικα της Ηλείας να αγωνιούν.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έλαβαν μήνυμα 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους πε τις πύρηνες γλώσσες να πλησιάζουν στις πρώτες κατοικίες.

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι άνεμοι, οι οποίοι την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα Λάττα».

Η μάχη με τη φωτιά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, χωρίς τη βοήθεια των εναέριων μέσων, αλλά με ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στην περιοχή.

Δείτε επίσης