Ελλάδα

Πάτρα: Πατέρας καταγγέλλεται από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη τους

Πόρισμα καταπέλτης από τον πραγματογνώμονα - ψυχολόγο για τον πατέρα που αρνείται κάθε κατηγορία

Πάτρα: Πατέρας καταγγέλλεται από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι δικαστικές αρχές της Πάτρας διερευνούν υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονο κοριτσάκι με φερόμενο ως δράστη τον πατέρα του και καταγγέλλουσα τη μητέρα του.

Στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας πραγματογνώμονας - ψυχολόγος από την Αθήνα υπέβαλε πόρισμα στο οποίο είναι καταπέλτης για τον πατέρα, τον οποίο έχει μηνύσει η πρώην σύζυγός του, με βάση όσα έχει πει το ίδιο το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο πραγματογνώμονας – παιδοψυχολόγος, περιγράφει, μεταξύ άλλων βαρύτερων στο 30 σελίδων πόρισμά του ότι: «Η μικρή εφάρμοζε σαδιστικές τάσεις στην κούκλα της. Με τις κούκλες έδειχνε πώς το αγοράκι γδύνει το κοριτσάκι»

Όπως έχει καταγγείλει και στις εισαγγελικές αρχές πρώην σύζυγος, η πρώτη αναφορά του παιδιού στην ίδια για ασέλγεια από τον πατέρα, έγινε το 2021. Το παιδί άρχισε να λέει στον ψυχολόγο ότι ο μπαμπάς τη χαϊδεύει και τον χαϊδεύει και έχει δει το μόριο του πατέρα.

Όμως το συμπέρασμα της ψυχολόγου που είχε εξετάσει τότε το παιδί στην Πάτρα είναι ότι η μικρή «δεν εμφανίζει φόβο για τον πατέρα». Η απάντηση από το περιβάλλον της μάνας είναι η εξής: «Τα κάνει όλα σαν παιχνίδι και χωρίς να ασκεί βία στο παιδί. Άρα δεν το τρομάζει. Δεν το φοβίζει».

Η 4χρονη το 2021 άρχισε μόνη της της να περιγράφει στη μαμά της τι γινόταν με τον μπαμπά της.

Το διαζύγιο και τα ασφαλιστικά μέτρα

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η μητέρα είναι εκπαιδευτικός ενώ ο μπαμπάς ιδιωτικός υπάλληλος.

Το ζευγάρι πήρε συναινετικό διαζύγιο το 2020. Σύμφωνα με την μητέρα, παρά το ότι είχε κακοποιήσει και εκείνη στην διάρκεια της κοινής τους ζωής, δεν επιθυμούσε εκείνη την εποχή τουλάχιστον να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Όμως όταν ένα χρόνο μετά έμαθε τι συνέβαινε με την κόρη τους… άλλαξαν όλα! Έτσι προσέφυγε στην Εισαγγελία, έκανε μηνυτήρια αναφορά και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Στα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν, το δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι ο πατέρας μπορεί να βλέπει το παιδί, αλλά μόνο παρουσία της μητέρας του και της γιαγιάς του. Ποτέ μόνος του.

Όπως έχει καταγγείλει η μητέρα του παιδιού, ο πρώην σύζυγός της την κακοποιούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Λες και του άρεσε να την βλέπει να πονάει. Έμπαινε στο μπάνιο ενώ εκείνη έκανε ντους και με βία της έριχνε καυτό νερό για να την καίει. Πολλές φορές την χτυπούσε ενώ την είχε στείλει… και στο νοσοκομείο. πολλές φορές δε την τραβούσε, στην κυριολεξία την… έσερνε!

Ο πρώην σύζυγος αρνείται κάθε κατηγορία. Εκτιμά ότι η πρώην του ανάγκασε το παιδί να πει όσα είπε στον ψυχολόγο. Θεωρεί δε ότι στο «κόλπο» είναι και η πρώην πεθερά του.

Σοβαρό επεισόδιο

Πριν από μερικές ημέρες, στις 28 Ιουνίου, έγινε σοβαρό επεισόδιο έξω από το σπίτι της μάνας.

Στις 17:00 το απόγευμα ο πατέρας πήγε να πάρει το παιδί χωρίς την παρουσία της μητέρας και γιαγιάς, όπως το δικαστήριο όρισε.

Η μάνα αντέδρασε και τότε ο πατέρας την χτύπησε με την πόρτα του αυτοκινήτου προκαλώντας της θλάση. Εκείνη αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας επέστρεψε στις 20:00 και το παιδί επιχείρησε να παραλάβει η γιαγιά και πρώην πεθερά του. Υπήρξε διαπληκτισμός και μάλιστα γείτονες είπαν πως επιτέθηκε με αγκωνιές στη γυναίκα. Στις 20:00 ήταν μαζί και η μητέρα του η οποία βγήκε από το όχημα και άρπαξε από τα μαλλιά… την πρώην συμπεθέρα της. Όλα αυτά μπροστά στην 4χρονη η οποία ούρλιαζε και έκλαιγε συνεχώς.

Στο σημείο έφθασε και η ΕΛΑΣ, η οποία ειδοποιήθηκε από τους γείτονες που έντρομοι έβλεπαν όσα εκτυλίσσονταν! Άπαντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα, το παιδί έμεινε με την μητέρα που είχε επιστρέψει από το νοσοκομείο. Την επομένη οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα. Δεν ασκήθηκε νέα δίωξη, ωστόσο έλαβαν σαφή προειδοποίηση για το μέλλον.

Δείτε επίσης