Ελλάδα

Σέρρες: Δικογραφία σε βάρος των γονιών που κλείδωσαν τα παιδιά στο αυτοκίνητο και πήγαν για σουβλάκια

Τα παιδιά παρέμειναν 20 λεπτά κλειδωμένα στο αυτοκίνητο με κλειστά τα παράθυρα

Σέρρες: Δικογραφία σε βάρος των γονιών που κλείδωσαν τα παιδιά στο αυτοκίνητο και πήγαν για σουβλάκια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στις Σέρρες, όταν περαστικοί αντιλήφθηκαν τέσσερα παιδιά (όλα κάτω των 10 ετών) κλειδωμένα σε αυτοκίνητο και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς, που με τη σειρά τους έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να τα βγάλουν από το όχημα.


Πρόκειται για γονείς βουλγαρικής καταγωγής (56 ετών ο άνδρας και 46 ετών η γυναίκα) και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πολύτεκνη οικογένεια επέστρεφε στη Βουλγαρία μετά από επίσκεψη σε παραλία της Βόρειας Ελλάδας.

Οι γονείς στην απολογία τους ισχυρίστηκαν πως αποφάσισαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο όχημα, καθώς εκείνα κοιμούνταν.

Το χρονικό του περιστατικού
Γύρω στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής, ένα ζευγάρι Βούλγαρων, που είχαν έρθει για μπάνιο σε κοντινές παραλίες της περιοχής και επέστρεφαν στην πατρίδα τους, σταμάτησαν για σουβλάκια, αφήνοντας κλειδωμένα τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας από δύο έως οκτώ ετών-, τα οποία εκείνη την ώρα κοιμούνταν.

Βλέποντας τα παιδιά ακίνητα μέσα στο αυτοκίνητο, οι περαστικοί χτυπούσαν τα τζάμια, χωρίς, όμως, καμία αντίδραση, με αποτέλεσμα να καλέσουν την αστυνομία. Η ανησυχία ήταν τέτοια που οι αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι από την πόρτα του συνοδηγού και έβγαλαν τα παιδιά σχεδόν ημιλιπόθυμα από το αυτοκίνητο, λόγω της ζέστης που επικρατούσε ακόμα και εκείνη την ώρα.

Τους έδωσαν νερό και πρώτες βοήθειες, με τους γονείς να έρχονται μετά από λίγο και να δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους λέγοντας πως τα παιδιά κοιμούνταν, γι' αυτό και πήγαν οι δυο τους να φάνε γρήγορα και θα γύριζαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σημειώνεται ότι οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή από το κατάστημα που έτρωγαν με το σημείο που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους.

Πληροφορίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ Σερρών αναφέρουν πως τα παιδιά παρέμειναν με κλειστά παράθυρα στο αυτοκίνητο περίπου 20 λεπτά, ενώ οι γονείς αφέθησαν ελεύθεροι και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τη χώρα τους.

Δείτε επίσης