Ελλάδα

Συναγερμός για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικας

Ήχησε το 112, εντολή κατεύθυνσης προς την Ψάθα

Συναγερμός για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η ομάδα των Ρουμάνων αποτελείται από 3 βαρέως τύπου πυροσβεστικά οχήματα, ένα επικαθήμενο βυτιοφόρο, ένα μικρό off road όχημα για τη γρήγορη μετακίνηση των πυροσβεστών σε δύσβατα εδάφη, και δύο επιβατικά ΙΧ, που το ένα μεταφέρει τους επικεφαλείς της ρουμανικής αποστολής και το άλλο είναι της ελληνικής πυροσβεστικής, που οδηγεί την ομάδα στο σημείο που πρέπει να επιχειρήσει.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν τον έργο των πυροσβεστών.

Στις δυνάμεις που επιχειρούν περιλαμβάνονται και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

">

Λόγω της φωτιάς η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί επί της επαρχιακής οδού Οινόης- Πόρτο Γερμενό από το της ταβέρνας «Κρύο Πηγάδι» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό και επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου- Ψάθας-Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα ενώ, έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Μύτικα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

???? Αν βρίσκεστε στο #Μύτικα #Αττική εκκενώστε τώρα προς #Ψάθα

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Οδηγίες προστασίας ℹ️ https://t.co/162IAidIpY @pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 5, 2022 ">

Δείτε επίσης