Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση σοκ μητέρας μηνύτριας - Γιατί να μου βιάσει το παιδί;

«Ήταν συνηθισμένο όταν έβλεπε γυναίκα που του αρέσει, να βγάζει αφρούς, να κάνει σαν τρελός», είπε η μάρτυρας

Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση σοκ μητέρας μηνύτριας - Γιατί να μου βιάσει το παιδί;
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την κατάθεση της μητέρας μίας εκ των μηνυτριών, ενώ την ίδια στιγμή έρχονται στο φως λεπτομέρειες γύρω από το πώς ο κατηγορούμενος συγκέντρωσε το ποσό της εγγύησης των 20.000ευρώ που του επιβλήθηκε ως ένας από τους περιοριστικούς όρους για να αφεθεί ελεύθερος.

Για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και θιασάρχη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ακούστηκαν από τη γυναίκα που βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα περιγραφές που σοκάρουν.

«Ήταν συνηθισμένο όταν έβλεπε γυναίκα που του αρέσει, να βγάζει αφρούς, να κάνει σαν τρελός. Στην παράσταση με τον Παύλο Χαϊκάλη κυκλοφορούσαν με τα σώβρακα μέσα στο θέατρο. Έβαζε τα χέρια του μέσα στη φόδρα που φορούσε και έπιανε τα… Στο θέατρο κατέβαζε το εσώρουχό του στο διάδρομο και πήγαινε στον καθρέφτη που υπήρχε εκεί και κοιτούσε. Επίσης μου έλεγε ‘θες να το δεις; Εγώ και ο Σ. έχουμε το μεγαλύτερο στο χώρο», είπε η μητέρα της μηνύτριας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ως δράστη βιασμού.

«Είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

Η μάρτυρας, ειδικότερα, δήλωσε «μητέρα της επιζήσασας» και είπε πως σε μία παράσταση γνώρισε τον Σπύρο Μπιμπίλα και από εκείνον τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όταν κάποιο στιγμή συνεργάστηκαν με τον τελευταίο βγήκαν οι ηθοποιοί όλο μαζί έξω και ο κατηγορούμενος γνώρισε την κόρη της. «Στην πρεμιέρα του Μπακαλογατου ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Τον Οκτώβριο του 2010 η μάρτυρας είχε πάει να δει μια παράσταση του Μπιμπίλα. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσυ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις… είχαν σχέση;» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.

Μάρτυρας: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;

Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μα@@ας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα». Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί

Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μα@@ας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα». Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση της κόρης με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Συζητάγανε, εκείνος της έλεγε ότι υπάρχει μια ιερή σχέση δασκάλου - μαθητή και ότι ο μαθητής πρέπει να εμπιστεύεται το δάσκαλο του. Ήταν καλή η σχέση του με τη κόρη μου. Ήταν χειριστικός και σε έπειθε για τα πάντα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυρας, όπως είχε κάνει και ενώπιον της ανακρίτριας, ανέφερε πως και εκείνη είχε γίνει αποδέκτης απρεπών εκφράσεων εκ μέρους του Π. Φιλιππίδη, όταν είχε χωρίσει από το σύντροφό της. «Του είχα ζητήσει να σταματήσει. «Έλα μου λέει ένα αστείο δεν μπορούμε να σου κάνουμε; «Είσαι γυναικάρα να σε ανεβάσω ήθελα». Δεν με παρενόχλησε όμως μετά γιατί είχε τόσες άλλες που παρενοχλούσε. Πέρασε η χρονιά με την παράσταση και έβλεπα μια άλλη ηθοποιό να παίρνει μηνύματα στο κινητό της και να δυσανασχετεί. …Αυτός ήταν και της έστελνε μηνύματα χυδαίου περιεχομένου» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μας είπατε για κάποιες συμπεριφορές του προς εσάς και άλλους συναδέλφους σας. Εσείς που είχατε ένα νέο κορίτσι, την είχατε προειδοποιήσει για το χαρακτήρα του;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ διότι έλεγε «το παιδί σου και το παιδί σου». Έδειχνε ενδιαφέρον, ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν τίποτα. Με είχε κερδίσει όπως και την κόρη μου, δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο.

Η μάρτυρας ανέφερε πως το 2008, το παιδί της, της είπε πως θα πήγαινε να τη δουν για μια παράσταση στο θέατρο που έπαιζε ο Π. Φιλιππίδης. «Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι, η πόρτα της ήταν κλειστή. Το πρωί τι ρώτησα «τι έγινε στο Ήβη;». Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει «άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο». Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε «όχι τώρα, όχι τώρα!». Δεν έμαθα τι είχε γίνει», κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού, η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως τον Οκτώβριο όταν πήγε με την κόρη της στο θέατρο ο κατηγορούμενος σε αυστηρό ύφος είπε στο νεαρό τότε κορίτσι να μην μπει μέσα στο χώρο. «Τον ρώτησα αν έχει συμβεί κάτι, δεν απάντησε. Ρώτησα μετά το παιδί μου και μου είπε «δεν τον ξέρεις τώρα; Είναι αλλοπρόσαλλος». Το παιδί δεν ήθελε να μάθω κάτι για να μη φύγω από τη δουλειά μου. Μάνα είμαι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!», είπε η μητέρα της καταγγέλλουσας.

Η εγγύηση

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης (20.000 ευρώ) η καταβολή του οποίου είναι ένας από τους τρεις όρους που τέθηκαν στον κατηγορούμενο για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο «Πρωινό» είπε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θέλω να γίνει κατανοητό, ότι δεν αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης για λόγους υγείας, όπως κάποιοι εσφαλμένα διακινούν. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και επειδή δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα αδικήματα. Οι λόγοι υγείας που υπάρχουν καθόλου δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο».

Τα χρήματα της εγγύησης συγκεντρώθηκαν από τους συγγενείς του ηθοποιού, όπως σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας πως η σύζυγος του Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου είναι σε απόλυτη ευτυχία, αλλά συνάμα πολύ συνειδητοποιημένη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, καθώς «βοήθησε» με τον τρόπο του. «Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και της είπε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από πνευματικά δικαιώματα. Και αυτό το ποσό, πράγματι εισπράχθηκε και συνέβαλε κι αυτό στο να συγκεντρωθούν οι 20.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγυοδοσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Μπιμπίλας μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ξεκαθάρισε: «Είναι λάθος η έκφραση. Δε βοήθησα για να βρεθούν χρήματα. Τα χρήματα αυτά, υπήρχαν και ο δικαιούχος θα έπρεπε να τα πάρει».

Δείτε επίσης