Ελλάδα

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Πήρε» 12 ζωές αλλά είναι αμετανόητος – «Δεν είμαι άγιος, αλλά όχι και δολοφόνος» - Όσα υποστήριξε στην απολογία του

Δήλωσε ότι είναι «άνθρωπος της προσφοράς» ενώ με τα ψευτοβοτανα του σκότωσε 12 ανθρώπους

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Πήρε» 12 ζωές αλλά είναι αμετανόητος – «Δεν είμαι άγιος, αλλά όχι και δολοφόνος» - Όσα υποστήριξε στην απολογία του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο «Dr Kontos» εμφανίστηκε αμετανόητος απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και αρνήθηκε ότι έχει κάνει κακό σε οποιονδήποτε, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τις δώδεκα ανθρωποκτονίες και τις δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο.

Έκανε λόγο για το «αμάρτημα» να εμφανιστεί ως διάσημος γιατρός από την Αμερική με το ίδιο όνομα, για την «πίστη» του ότι τα βότανα μπορούν να κάνουν καλό σε ασθενείς με την βοήθεια του Θεού καθώς και για την «διάθεσή» του για προσφορά σε όσους έφθαναν σε εκείνο ιδιαίτερα όταν η φήμη του εξαπλώθηκε.

Ωστόσο δεν θεωρεί τον εαυτό του δολοφόνο που στέρησε ζωές με τις δήθεν θεραπείες του.

«Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε στην έναρξη της απολογίας του την Τρίτη ισχυριζόμενος πως οφείλεται σε… λάθος το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική.

«Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε-στη συνέχεια-να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το σε ένα…λάθος : «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Κοντοστάθης στη συνέχεια υποστήριξε πως από μικρό παιδί άρχισε να ασχολείται με τη βοτανοθεραπεία αρνούμενος ότι πήρε χρήματα από ασθενείς του προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου..

Η απολογία του Νίκου Κοντοστάθη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Δείτε επίσης