Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο

Τι ζητά με την παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προκάλεσε η καταγγελία για ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την περασμένη εβδομάδα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, που ήταν αναγκαίος για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, παρήγγειλε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αθηνά Κωνσταντινίδου, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, το ηπατικό μόσχευμα 27χρονου δότη προερχόμενο από την Κύπρο προοριζόταν να μεταμοσχευθεί το περασμένο Σάββατο σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η μεταμόσχευση δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Το μόσχευμα όμως δεν χάθηκε, καθώς δόθηκε προς μεταμόσχευση σε άλλο ασθενή που ήταν σε αναμονή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών θα κληθούν να καταθέσουν σε πρώτη φάση οι οικείοι του υποψήφιου λήπτη που ανέμενε στη Θεσσαλονίκη για να διακριβωθούν οι συνέπειες στην υγεία του από την ακύρωση της μεταμόσχευσης.

Δείτε επίσης